Yes!Funded helpt startups met financiering

Yes!Funded helpt startups met financiering

Yes!Funded is een nieuw initiatief van incubator Yes!Delft en heeft als doel om startups te ondersteunen in hun zoektocht naar financiering. De service is overigens niet alleen gericht op startups die deel uitmaken van Yes!Delft, ook andere startups kunnen door Yes!Funded geholpen worden.

Incubator Yes!Delft heeft het nieuwe initiatief Yes!Funded afgelopen donderdag officieel gelanceerd. In het bijbehorende persbericht wordt duidelijk uitgelegd waarom de Delftse incubator dit nieuwe initiatief is gestart.

“Startups hebben substantiële financiering nodig om hun producten te ontwikkelen, zoals bij alle zeer innovatieve bedrijven. De ‘financieringsreis’ kan echter moeilijk zijn en startups zijn niet altijd in staat om deze met succes af te ronden.”

Yes!Funded doet ook onderhandeling en subsidieaanvragen

Concreet komt het erop neer dat Yes!Funded helpt ondernemers geld te vinden om hun bedrijf te financieren. Hierbij maken ze gebruik van de meest geschikte geldbronnen, zowel particuliere als openbare. Ook neemt het een actieve rol in bij het zoeken naar fondsen voor bedrijven: het verbindt startups niet alleen met potentiële investeerders of wijst hen naar de juiste publieke financieringsbron, het onderhandelt ook de deals met investeerders en schrijft complete subsidieaanvragen.

Succesvolle subsidie-aanvrager in team Yes!Funded

Yes!Funded heeft naar eigen zeggen een van de meest succesvolle ‘grant’-schrijvers (subsidieaanvragers) in Nederland in haar team: Giovanni Pazienza. “Hij heeft een succespercentage in het Horizon 2020-programma dat waarschijnlijk ongeëvenaard is in Europa”, aldus de incubator. Ook onderdeel van het team is Jan Geert van Hall, voormalig topmanager bij KPN en CFO van diverse techbedrijven.

Eerste vijf startups aangemeld

Op 31 januari waren de eerste vijf Yes!Delft-bedrijven officieel ingeschreven voor Yes!Funded. Het gaat om BI/OND, Vibes Technologies, Delft Circuits, IMSystems en Momo Medical. Startups die dankzij Yes!Funded financiering krijgen, betalen hiervoor een kleine vergoeding (onder de marktstandaard).

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten