Connect Invest kiest vastgoedfondsen voor particulieren

Connect Invest kiest vastgoedfondsen voor particulieren

Connect Invest, een initiatief van de ervaren beleggers Henk Reyersen van Buuren en Pieter van Herk, is enkele maanden geleden gestart en specialiseert zich in het selecteren van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers. Het kiest hierbij met name fondsen die zich bezighouden met zorg en wonen.

Connect Invest mag dan wel nieuw zijn, de oprichters van het bedrijf komen niet pas kijken. De twee heren, Henk Reyersen van Buuren en Pieter van Herk, hebben namelijk een gezamenlijke vastgoedervaring van meer dan zestig jaar.

Na vijf jaar weer terug in de markt

Zo had Henk sinds 1980 meer dan honderd vastgoedfondsen met een beleggingswaarde van ongeveer 1,5 miljard euro geplaatst. In 2012 verkocht hij zijn bedrijf Adviesgroep Reyersen van Buuren en sprak hij af dat hij vijf jaar niet actief zou zijn in de markt. Nu is hij terug. “Ik vind het nog steeds enorm leuk om met vastgoed en met mensen om te gaan en die met elkaar te verbinden. Zorgvastgoed spreekt mij erg aan en ik zie veel kansen voor particuliere beleggers in deze groeimarkt.”

Ook mede-oprichter Pieter is geen onbekende als het aankomt op investeren in vastgoed. Hij werkt al minstens twintig jaar als interim manager en dan met name in de vastgoedsector. Ook deed hij veel ervaring op in zorgvastgoed. Voor hem was de reden om Connect Invest te starten dat hij samen met Henk het beleggen in zorgvastgoed voor particulieren mogelijk kan maken.

S5 Vitae Fonds

Het eerste fonds waar de twee heren bij betrokken worden is het S5 Vitae Fonds van Sectie5 Investments. Dit fonds is tot nu toe het enige groeifonds in Nederlands zorgvastgoed voor particuliere beleggers. Later dit jaar zal Connect Invest ook woningfondsen aan haar portfolio toevoegen.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten