FrontOffice: beursgenoteerd na crowdfunding

FrontOffice: beursgenoteerd na crowdfunding

Het Zweedse bedrijf FrontOffice Nordic is het eerste door crowdfunding ontstane bedrijf in Scandinavië – en een van de eerste in Europa – dat beursgenoteerd is. Via FundedByMe haalde het bedrijf bijna 600.000 euro op en sinds vorige week is het genoteerd aan de Nordic Growth Market-beurs.

Al tijdens de campagne op crowdfundingplatform FundedByMe was het duidelijk dat FrontOffice Nordic beursgenoteerd wilde zijn. De campagne werd op 15 februari jongstleden succesvol beëindigd, want het bedrijf haalde 594.355 euro op van in totaal 183 investeerders. Die investeerders konden destijds aandelen kopen voor een minimale investering van 53 euro en kunnen diezelfde aandelen nu verhandelen op de beurs.

‘Spannende periode voor wereldwijde equity-crowdfunding’

“Met het tempo waarop de markt volwassen wordt, is dit erg spannend voor FundedByMe, maar ook voor equity-crowdfunding wereldwijd”, zo zegt Daniel Daboczy, CEO en mede-oprichter van het crowdfundingplatform. “Ik heb persoonlijk geïnvesteerd in FrontOffice en het was spannend om te zien hoe ze naar de beurs gingen. Ik ben ervan overtuigd dat dit de weg vrijmaakt voor andere crowdfunding-bedrijven terwijl het nog maar eens duidelijk maakt aan investeerders dat equity-crowdfunding de manier van financiering en de investeringmarkt alleen maar ten goede komt”, zo zegt hij.

Overigens heeft FundedByMe haar eigen equity-crowdfundingsronde gelanceerd, waarbij nu al meer dan negentig procent van de benodigde 800.000 euro is opgehaald.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten