Equity-crowdfundingplatform CrowdCube komt naar Nederland

Equity-crowdfundingplatform CrowdCube komt naar Nederland

Het equity-crowdfundingplatform CrowdCube komt naar Nederland. Het Engelse bedrijf gaat kantoren openen in Amsterdam en Parijs, waarna andere steden in Europa spoedig zullen volgen. Dankzij een samenwerking met co-workingplek WeWork wil CrowdCube forst gaan uitbreiden in Europa.

Nederland is blijkbaar een erg interessante markt voor equity crowdfunding. In juli vorig jaar kondigden zowel Eureeca uit de Verenigde Arabische Emiraten als het Britse equity-crowdfundingplatform Seedrs de komst naar Nederland aan. En nu is het ’t eveneens Britse CrowdCube dat van plan is zich op de Nederlandse markt te storten.

Volgens CrowdCube worden de uitbreidingsplannen aangedreven door drie factoren: een toename in de vraag van Europese startups die op zoek zijn naar groeikapitaal in de UK, een groeiend aantal van in Europa gevestigde investeerders die via CrowdCube geld investeren en Britse investeerders die op zoek zijn naar afwisseling binnen hun portfolio en dus buiten de landsgrenzen kijken.

Twee grote community’s komen samen

Voor haar uitbreiding in Europa is CrowdCube de samenwerking aan met WeWork, een bedrijf dat flex-werkplekken aanbiedt in diverse grote internationale steden. WeWork heeft een wereldwijde community van zo’n 100.000 leden, die voor een deel bestaan uit interessante startups en middelgrote bedrijven in Europa. Gecombineerd met de 400.000 leden tellende community van equity investors van CrowdCube moet dit een interessante samenwerking worden.

Samenwerking als stimulans voor groeiplannen

Met de samenwerking denkt CrowdCube haar groeiplannen een stimulans te kunnen geven via de coworking-hubs van WeWork; hier zitten immers bedrijven op goede locaties die willen samenwerken met CrowdCube en begrijpen hoe crowdfunding hen kan helpen met hun ambities. Onder andere via het WeWork Labs-programma zal het equity-crowdfundingplatform workshops en trainingen gaan geven voor de leden van WeWork.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten