Equity-crowdfundingplatform Eureeca opent in Nederland

Equity-crowdfundingplatform Eureeca opent in Nederland

Het internationale equity-crowdfundingplatform Eureeca heeft de deuren geopend in Nederland. Hiermee biedt het platform Nederlandse investeerders en beleggers de kans om ook bedrijven in Engeland, Dubai of Maleisië te financieren.

Nederlandse beleggers investeren hun geld misschien liever in bedrijven uit hun eigen land, omdat ze daar de markt beter kennen, de concurrentie, de mogelijke risico’s, et cetera. Maar equity-crowdfundingplatform Eureeca wil het voor investeerders en beleggers in ons land makkelijker maken om te investeren in buitenlandse midden- en kleinbedrijven die tussen de 250.000 en 2 miljoen euro aan kapitaal nodig hebben. Het in 2013 gelanceerde Eureeca hanteert hiervoor het principe van equity crowdfunding: investeerders stellen groeikapitaal beschikbaar en krijgen in ruil daarvoor aandelen in het desbetreffende bedrijf.

Volgens de oprichters van Eureeca is Nederland, na Dubai, Maleisië en het Verenigd Koninkrijk, een logische volgende stap voor het equity-crowdfundingplatform. “In eerste instantie zijn wij hier actief om internationale mogelijkheden te bieden aan Nederlandse bedrijven en investeerders, maar we gaan Nederland ook gebruiken als uitvalsbasis voor uitbreiding naar andere landen in Europa, aldus mede-oprichter Chris Thomas. “De markt in Engeland lijkt goed, maar is voor ons te volwassen. Daar is al te veel aanbod”, zo zei hij eerder in het FD. “Nederland is een sterk merk voor startups. Het is de ideale testmarkt en het ecosysteem voor startups is goed.”

Ondersteuning bieden aan investeerders

Afgezien van het feit dat aangesloten investeerders de mogelijkheid hebben om te investeren in bedrijven in het buitenland, krijgen de geldverstrekkers ook toegang tot de juiste ondersteuning om de financiering zo rendabel en simpel mogelijk te maken. Eereeca zal hiervoor, samen met de investeerders, een investeerdersprofiel samenstellen. Aan de hand hiervan wordt de investeerder gekoppeld aan bedrijven die bij hem of haar passen.

Verzekering tegen frauderende ondernemers

Naast dat het geautoriseerd is door de AFM, beschikt Eureeca ook over de benodigde licenties in het Verenigd Koninkrijk, Maleisië en Dubai en heeft het een verzekering gelanceerd die investeerders beschermt tegen ondernemers die er met de financiering vandoor gaan.

Eureeca heeft sinds de lancering in 2013 de financiering van 23 bedrijven mogelijk gemaakt, terwijl het netwerk van investeerders is uitgegroeid naar zo’n 14.500. Op dit moment staan er twee Nederlandse bedrijven op de website van Eureeca: taxidienst Cabture en online-videodienst Arrow.tv.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten