Platform Eyevestor geeft aandelen uit

Platform Eyevestor geeft aandelen uit

Sharefundingplatform Eyevestor heeft een investeringsronde geopend. Daarbij kunnen investeerders en gebruikers aandelen kopen van het bedrijf. Met het geld wil het investeringsplatform verder professionaliseren en internationaal uitbreiden.

Eyevestor is een platform uit Utrecht waar gebruikers aandelen in bedrijven kunnen kopen. Investeerders kunnen hun aandelen ook verhandelen op de digitale marktplaats. Tot op heden is ruim 30 miljoen euro geïnvesteerd in zo’n 70 bedrijven via Eyevestor.

Vanaf 347 euro instappen

Normaal biedt Eyevestor online aandelen van aangesloten bedrijven. Nu worden de eigen aandelen in de verkoop gezet. Vanaf 347 euro kunnen investeerders in het platform stappen.

In 2021 groeide het platform met 300%.

In 2019 haalde het investeringsplatform nog 250.000 euro startkapitaal op bij 198 investeerders. Afgelopen jaar groeide Eyevestor met 300 procent, aldus het bedrijf. Het platform telt inmiddels 24.000 gebruikers.

Internationalisering

Eyevestor heeft hun product ‘sharefunding’ gedoopt. Dit houdt in dat elke startup of MKB online aandelentransacties kan regelen. Daarnaast kunnen investeerders en ondernemers laagdrempelig contact houden via het platform.

Met het geld wil Eyevestor professionaliseren.

Met het geld wil het platform verder professionaliseren, het team uitbreiden en de gebruikerservaring verbeteren. Daarnaast spreekt de broker van een ‘internationaliseringsslag’. Op welk land Eyevestor de pijlen heeft gericht, is niet vermeld.

300% gegroeid

Met de investeringsronde wil Eyevestor ‘de transitie gaan maken van een start-up naar scale-up’, zo valt te lezen op de website.

“De startup fase is voorbij, tijd om op te schalen,” zegt CEO Gijs Dalen Meurs van Eyevestor. “We willen vooral onze gebruikers de kans en mogelijkheid geven te participeren in onze groei. Om onze ambitieuze expansieplannen te verwezenlijken zullen we straks ook met grotere investeerders gaan praten.”

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft allerhande nieuws- en achtergrondartikelen, het liefst over duurzaamheid en gelijke representatie in de financiële sector.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten