menu

ING Ventures gelanceerd

ING heeft vandaag bekendgemaakt dat het ING Ventures heeft gelanceerd, een fonds van 300 miljoen euro dat gericht is op investeringen in fintech-bedrijven. Om de snelheid van innovatie te versnellen, zal ING Ventures de bestaande portfolio aan investeringen in de komende vier jaar uitbreiden.

In het persbericht stelt de bank dat samenwerken met en investeren in fintech-bedrijven een belangrijk onderdeel is van haar innovatie-strategie. “We hebben zelf verschillende innovaties succesvol op de markt gebracht, maar het scannen naar oplossingen die helpen met het creëren van een onderscheidende klantervaring is altijd onderdeel geweest van onze aanpak”, zo schrijft het. Het nieuwe fintech-fonds ING Ventures zal dan ook voortborduren op het succes dat de bank al had in de vorm van strategische samenwerkingen en investeringen in 115 fintech-bedrijven wereldwijd.

‘Doel ING Ventures niet alleen financieel van aard’

ING Ventures wordt volledig gefinancierd door ING. En terwijl het investeringsmethodes en portfolio-management zal doorvoeren die gebaseerd zijn op venture capital, zal het doel van ING Ventures niet alleen financieel van aard zijn. Het fonds zal zich richten op startups en bedrijven die al wat langer actief zijn. De bedrijven waarin het investeert zijn over het algemeen – maar niet exclusief – fintechs die actief zijn waar ING zelf ook actief is of waar het naartoe wil uitbreiden.

Volgens Benoît Legrand, aangewezen tot CEO van ING Ventures, is de oprichting van ING Ventures een andere manier om de digitale revolutie te gebruiken als een groeimogelijkheid en om de bank te helpen transformeren tot het ‘go-to platform’ voor financiële behoeften en onderdeel te worden van andere platforms.

Reacties