Golden Egg Check Capital haalt 2,5 miljoen euro op

Golden Egg Check Capital haalt 2,5 miljoen euro op

Het venture capital-fonds van Golden Egg Check heeft 2,5 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Dit betekent dat het fonds is vervijfvoudigd in omvang sinds het gestart is. Golden Egg Check wil in drie jaar in totaal 30 tot 35 investeringen doen in tech startups.

In 2022 lanceerde Golden Egg Check het kleinste venture capital-fonds voor techbedrijven: GEC Capital I. Bij de start had het 500.000 euro opgehaald. Dit bedrag werd binnen 2022 nog uitgegeven. De nieuwe kapitaalinjectie komt van investeringsmaatschappijen en tech-ondernemers.

Portfolio van 14 startups

Het fonds heeft ondertussen een portfolio van 14 startups, waaronder Propel, Valyuu, Quan, Orquesta en Roseman Labs. Investeringen in bedrijven gebeuren samen met een gespecialiseerde venture capitalist, of een groep business angels. “Wij liften mee op hun kennis en expertise”, legt Thomas Mensink, partner bij GEC Capital, uit.

‘Met een klein team kunnen we veel deals doen en zorgen we voor een optimale spreiding.’

“Tegelijkertijd brengen wij ons netwerk van investeerders in, zodat onze portfoliobedrijven sneller en beter toegang krijgen tot (vervolg)kapitaal. Wij besteden het meeste papierwerk uit aan de lead investor en hoeven ook geen board seats. Op deze manier kunnen wij met een klein team veel deals doen en zorgen voor een optimale spreiding voor onze investeerders.”

‘Ongeveer elke maand een nieuwe deal’

De oprichter van Golden Egg Check en partner bij GEC Capital, Gilles Meijer, is tevreden met de dealflow van het durfkapitaalfonds. “We staan al jaren bekend in de markt als de partij die veel inzicht heeft in startups én toegang heeft tot investeerders. Dit heeft ons geholpen om ongeveer elke maand een nieuwe deal te kunnen doen. Terwijl veel venture capitalists de afgelopen twee jaar een pas op de plaats hebben gemaakt, zagen wij een kans om juist nu te investeren”, vertelt hij.

‘Voor de zomer wil Golden Egg Check het fonds sluiten op 5 miljoen euro.’

De vermogensbeheerder verwacht nog een verder groei van de omvang van het fonds. Voor de zomer wil het GEC Capital I sluiten op 5 miljoen euro. “Hiermee kunnen we 30 tot 35 investeringen doen en houden we nog voldoende achter de hand om door te investeren in de meest succesvolle bedrijven”, aldus Meijer.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten