Corum Investments

Metaalunie zoekt samenwerking met Collin Crowdfund

Metaalunie zoekt samenwerking met Collin Crowdfund

De Koninklijke Metaalunie heeft de samenwerking gezocht met crowdfundingplatform Collin Crowdfund. Dit omdat veel mkb-betaalbedrijven nul op het rekest krijgen als ze voor financiering bij een bank aankloppen. En dat terwijl het volgens de Metaalunie van belang is voor de hele Nederlandse economie om een sterk en innovatief MKB-metaal te hebben.

De Metaalunie schreef eerder deze maand dat nog steeds een derde van de mkb-betaalbedrijven die voor financiering bij een bank aanklopt, van een koude kermis thuiskomt. En dus moeten deze bedrijven op zoek naar “alternatieve, nog niet vanzelfsprekende en minder toegankelijke financieringsbronnen” zo stelt de ondernemersorganisatie.

Uiteraard zijn er alternatieve financieringsbronnen, maar volgens de Metaalunie zijn die nog lang niet zo wijd beschikbaar en bekend als de banken. En als het gaat om investeren, is er eigenlijk geen tijd te verliezen, zo menen zij. “Zonder voldoende financiering die het mogelijk maakt dat kleinere bedrijven mee kunnen in de technologische en maatschappelijke vernieuwingen, komt het ecosysteem van de maakindustrie in gevaar.”

Samenwerking met Collin Crowdfund

En dus zoekt het nu de samenwerking met Collin Crowdfund. Door haar leden een ingang te bieden tot crowdfunding, hoopt de Metaalunie het MKB-metaal te helpen bij haar financieringsbehoefte, vanaf minimaal 50.000 tot maximaal 2.500.000 euro.  Door de samenwerking met Collin Crowdfund krijgen leden een korting van 200 euro op de behandeling van de aanvraag voor de bedrijfsfinanciering. Daarnaast zullen crowdfund-coaches het lening-aanvraagproces begeleiden, is er een korte looptijd bij een complete aanvrage en is er mogelijkheid tot pré-publicatie en voorinschrijving voor relaties.

Gerelateerde berichten