Collin Crowdfund passeert €400 miljoen

Collin Crowdfund passeert €400 miljoen

Het Nederlandse crowdfunding-platform Collin Crowdfund heeft weer een mooie mijlpaal behaald: het heeft meer dan 400 miljoen euro in totaal aan zakelijke financieringen verstrekt. Daarnaast viert het bedrijf binnenkort haar achtjarig jubileum en verhuist het in juni naar een nieuw kantoorpand. Investeerders.nl sprak Jeroen ter Huurne, algemeen directeur bij het bedrijf.

In december afgelopen jaar maakte Collin Crowdfund nog bekend dat het binnen één jaar ruim 100 miljoen euro op had gehaald voor het MKB. Nu laat het platform weten dat het dankzij ruim 35.000 investeerders de mijlpaal van 400 miljoen euro aan bedrijfsfinancieringen heeft gerealiseerd.

‘Het platform wil eind 2022 in totaal €500 miljoen gefinancierd hebben.’

Ondanks een wat meer turbulente fase weet Collin de groei dus op peil te houden. “Er hebben inderdaad wat cases soms langer opengestaan,” reageert Jeroen ter Huurne, algemeen directeur bij het bedrijf, desgevraagd. “Door economische ontwikkelingen waren sommige investeerders extra voorzichtig. Ook waren er rentestijgingen, waardoor sommige leningen vanaf het startmoment wat laag waren ingezet.” Voortschrijdend inzicht heeft Collin laten besluiten sommige cases daarom aan te passen.

Het crowdfunding-platform liet al eerder weten dat het eind 2022 in totaal 500 miljoen euro gefinancierd wil hebben. “We liggen keurig op schema en verwachten deze grens dit jaar nog te bereiken. Extra actiepunten om dit mogelijk te maken zijn niet nodig”, zo laat Ter Huurne weten aan Investeerders.nl.

Grotere bedragen met vergunning

Net als andere aanbieders heeft het platform begin mei een aanvraag ingediend voor een vergunning van de AFM. Hiermee verwacht het bedrijf een verdere groei te kunnen realiseren. “We zullen grotere bedragen gaan financieren, aangezien de bovengrens van 2.5 miljoen naar 5 miljoen euro verschuift. Ook het gemiddelde leenbedrag zal hierdoor stijgen.”

Eerder had het platform al aangegeven ook de Collin Direct-grens naar 500.000 euro te verhogen maar deze aanpassing is (voorlopig) niet van toepassing. “Of we een case kunnen aanbieden met Collin Direct hang af van de complexiteit van de aanvraag.” Afgelopen tijd zijn er hierdoor veel kleinere financieringen als reguliere Collin-cases aangeboden.

Veranderingen

Het achtjarige platform zal daarnaast nog meer veranderingen meemaken de komende tijd. Zo verhuist het bedrijf deze maand naar een nieuwe locatie. “We hebben genoten van onze tijd in de historische Leerfabriek. We zullen de mede-ondernemers en karakteristieke omgeving missen, maar het is voor Collin tijd om door te groeien”, aldus Ter Huurne.

‘Het is tijd voor Collin om door te groeien.’

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten