Collin Crowdfund passeert 50 miljoen euro rente

Collin Crowdfund passeert 50 miljoen euro rente

Collin Crowdfund passeert vandaag de 50 miljoen euro aan uitgekeerde rente in een jaar. Daarnaast heeft het platform opnieuw ruim 100 miljoen euro aan mkb-leningen verstrekt in 2022. Directeur Jeroen ter Huurne: “Begin 2023 verwachten we in totaal de 500 miljoen euro aan te tikken.”

Eerder dit jaar doorbrak Collin Crowdfund nog de 400 miljoen euro in totaal aan zakelijke financieringen. Daarnaast is het bedrijf in afwachting van een Europese vergunning voor crowdfunding-aanbieders.

Ruim 3000 investeerders erbij in 2022

Dit jaar heeft Collin Crowdfund wederom de 100 miljoen euro aan financieringen gepasseerd. Daarnaast is inmiddels meer dan 50 miljoen euro rente uitgekeerd aan de ruim 47.000 investeerders op het platform.

“Gemiddeld keren we 1,2 miljoen euro uit per maand,” zegt algemeen directeur Jeroen ter Huurne. Bovendien kreeg Collin Crowdfund er dit jaar meer dan 3.000 investeerders bij.

‘We willen sectoren niet bij voorbaat uitsluiten’

“Ondanks economisch onzekere tijden groeien we dus hard,” zegt Ter Huurne. Dat wil niet zeggen dat het platform niets van de economische situatie merkt: “Mkb-klanten hebben het moeilijker, zoals door hoge energielasten, personeelstekort en een mindere stijging en op termijn potentiële daling in vastgoedwaarde.”

“Mkb-klanten hebben het moeilijker.”

Volgens de directeur kloppen er meer ondernemers aan die niet bij de bank terechtkunnen: “Niet omdat wij de deur verder open zetten – onze kredietbeoordeling is juist kritischer geworden. Maar banken voeren een streng sectorbeleid, terwijl wij het case-by-case bekijken.” Een horeca-project is dus niet bij voorbaat uitgesloten, aldus Ter Huurne. “Maar we kijken er natuurlijk wel extra kritisch naar.”

500 miljoen euro begin 2023

Het totaal aan financieringen stond in oktober nog op 450 miljoen euro. Investeerders.nl ging eerder dit jaar al in gesprek met algemeen directeur Jeroen ter Huurne. Destijds verwachtte hij in 2022 de 500 miljoen euro aan te tikken.

Daar moet hij nu van terugkomen, al komt het platform wel aardig in de buurt: “De teller staat eind dit jaar naar verwachting op 490 miljoen euro.” De grote mijlpaal van 500 miljoen euro staat volgens de directeur dan ook in de agenda voor Q1 2023.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft allerhande nieuws- en achtergrondartikelen, het liefst over duurzaamheid en gelijke representatie in de financiële sector.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten