menu

Ondernemer mailt miljardair en krijgt investering

Ondernemer mailt miljardair en krijgt investering

Mark Cuban is een investeerder met een geschat vermogen van 3,5 miljard dollar. Iemand die niet gemakkelijk bereikbaar is, zou je denken. Toch lukte het de 25-jarige ondernemer Dhruv Gulati om een investering te krijgen voor zijn anti-fake-news-startup. En dat na een simpel mailtje naar Cuban!

Investeerders vinden kan soms erg lastig zijn. Zonder enige connecties kun je ze soms haast niet bereiken. Vind maar eens het e-mailadres van een grote investeerder; en als dat is gelukt is het nog maar de vraag of hij of zij überhaupt de moeite neemt om je mail te lezen. Dat het gelukkig ook anders kan, bewijst het verhaal van Dhruv Gulati.

Zonder enige introductie mailde Gulati de zeer vermogende investeerder Mark Cuban om zijn startup Factmata te pitchen en om hem over te halen te investeren in dit project. En wonder boven wonder las Cuban de mail en reageerde hij als gewenst: samen met Zynga-oprichter Mark Pincus en Brightmail-oprichter Sunil Paul heeft hij tijdens de seed round geld geïnvesteerd in Factmata.

‘Belangrijk om belang van investeerder te benadrukken’

“Ik had een lijst van mensen die ik erbij wilde hebben en Mark Cuban was één van hen”, zo vertelt Ghulati tegenover Business Insider. “Elke investeerder die we hebben, is op de een of andere manier enorm strategisch en belangrijk voor het bedrijf. Voor ons was het belangrijk om dát duidelijk te maken in plaats van ‘waarom stuur ik jou random een mailtje?’.”

Mark Cuban is één van de ‘shark’-investeerders uit het Amerikaanse programma Shark Tank en is eigenaar van filmdistributeur Magnolia Pictures en basketbalteam Dallas Mavericks.

Reacties