menu

Fundsup matcht investeerders met startups

Fundsup matcht investeerders met startups

Fundsup is een nieuwe Nederlandse startup die investeerders en ondernemers met elkaar matcht. Dit alles gebeurt op basis van allerlei algoritmen. En met succes, want het matchmaking-platform heeft sinds de start vorig jaar al honderden ondernemers en investeerders aan zich weten te koppelen.

Fundsup werd in maart vorig jaar in een eerste versie gelanceerd, door oprichter Arjen Strijker. Sindsdien hebben meer dan 2400 ondernemers zich ingeschreven en zijn er ook al zo’n 300 investeerders aangemeld, onder wie business angels, Quote 500-leden, private-equityhuizen en overheidsfondsen.

‘Startups verkennen terwijl je in de lift staat’

Dat Fundsup een interessante optie kan zijn voor investeerders, snapt Arjen wel. “De nieuwe generatie investeerders leidt een druk en hectisch bestaan en heeft behoefte aan een efficiĆ«ntere manier om interessante deals te ontdekken. Fundsup is veel sneller, makkelijker en effectiever dan het afstruinen van startupbijeenkomsten”, zo zegt hij. “Je kunt nu startups verkennen terwijl je in een lift staat of onderweg bent. En dat ook nog eens volledig anoniem.”

Bij Fundsup is ‘deal discovery’ hun core business

De afgelopen jaren was Arjen bezig met het organiseren van nationale en internationale evenementen om starters en investeerders bij elkaar te brengen. Het starten van een app om ‘deal discovery’ mogelijk te maken, was voor hem dan ook een logische vervolgstap. “Om de kans op een goede match tussen investeerder en startup te vergroten, besloot ik het deal discovery-proces te gaan digitaliseren. Veel andere partijen doen dit er een beetje bij, maar met Fundsup hebben we dit tot onze core business gemaakt.”

Uitrol in Europa na samenwerkingen

Inmiddels heeft incubator Yes!Delft toegezegd samen te werken met Fundsup, om zo nieuwe gescreende startups onder de aandacht te brengen bij passende investeerders die gebruikmaken van de matching-app. Ook andere ontwikkelingsmaatschappijen en incubators hebben interesse getoond. Mochten die samenwerkingen eenmaal lopen, dan wil Fundsup uitrollen naar de rest van Europa.

Reacties