menu

Peak Capital geeft in één dag 100k aan investering weg

Nederlandse technologie-startups die op zoek zijn naar financiering moeten 8 juni in hun agenda zetten. Peak Capital geeft dan namelijk in één dag een investering van 100.000 euro weg. Een vrij unieke gebeurtenis, die door de investeerder een ‘fundathon’ wordt genoemd.

Om kans te maken op de ton aan investering dienen Nederlandse tech-startups zich aan te melden via Fundathon.peak.capital. Dit kan tot en met 15 mei. Daarna worden vijf startups uitgekozen, die dan op 8 juni in Den Bosch strijden om het kapitaal.

Startups worden stevig ondervraagd

Johan van Mil, mede-oprichter van Peak Capital, zal samen met een aantal ondernemers, waaronder Vakantieveilingen-oprichter Marcel Beemsterboer, de geselecteerde startups stevig aan de tand voelen en ze helpen op onderwerpen als growth hacking, internationalisatie en recruitment.

“Met onze Fundathon – uniek in de wereld – willen we startups de kans geven om binnen een dag te ervaren hoe het is om met ons samen te werken, hun plannen te verbeteren en de kans te bieden om deze plannen daadwerkelijk te realiseren”, aldus Van Mil tegenover Sprout.

‘Goed gevoel voor jonge, veelbelovende bedrijven’

Peak Capital is het fonds achter onder andere Catawiki, Flinders, InvoiceFinance, Media Distillery en United Wardrobe en volgens Van Mil heeft het investeringsfonds kennelijk een goed gevoel voor jonge, veelbelovende bedrijven. “We dachten: laten we hiervoor een deel van ons budget vrijmaken en zoveel mogelijk ondernemers de kans geven om mee te doen.”

Volgens de investeerder is het venture-capital-landschap erg druk, maar zijn er nog altijd veel startups die alsnog geen financiering kunnen vinden. “Er is nog een groot gat tussen bootstrapped en vc-geld. En er zijn veel bedrijven die helemaal geen miljoenen nodig hebben maar met 100.000 euro een flinke sprong kunnen maken.”

Gewenste startup

Qua startups zoekt Peak Capital ze het liefst in de gebieden waarin ze gespecialiseerd zijn: software-as-a-service en marktplaatsen. Maar dat zijn natuurlijk ruime begrippen, want kunstmatige intelligentie is ook een vorm van SaaS, net als blockchain. Qua teams is Peak Capital op zoek naar startups met meerdere oprichters. “En je moet je tech in eigen huis hebben. We geloven niet in het uitbesteden van technologie.”

Reacties