Uitspraken van investeerders

Uitspraken van investeerders

Investeerders zijn veelal succesvolle zakenmensen die het klappen van de zweep kennen. Hierdoor worden ze regelmatig gevraagd voor interviews of adviesgesprekken. Soms met mooie uitspraken die we graag delen. Op deze pagina een overzicht van, in onze ogen, de mooiste en inspirerendste uitspraken van bekende investeerders over hun vak.

Let wel: Het zijn losse zinnen uit een (vaak) groter interview. We pakken juist de smeuige zinnen en de andere negentig procent van het interview met de logische sterke onderbouwing mis je dus. Trek er geen conclusies uit of vraag waar wij de uitspraak vandaan hebben mocht je graag de context van de uitspraak willen weten!

 • Annemarie van Gaal
  Het is niet voor niets dat vrouwen kinderen kunnen krijgen en mannen niet. Je kunt een kind immers niet meer teruggeven als het vier jaar is. Mannen denken aan de korte termijn.
 • Nils de Witte
  Ondernemen wordt tegenwoordig geschetst als iets dat leuk is, een soort lifestyle. Onderneem ’t maar. Dat is natuurlijk allemaal gelul. Ondernemen is zwaar, het is eenzaam, het is uitermate frustrerend en het is nog moeilijk ook.
 • Henk Keilman
  Waarom mensen gaan ondernemen? Primair om geld te verdienen. En als ze zeggen dat dat niet zo is, dan zijn ze niet helemaal eerlijk. De primaire drijfveer van een ondernemer is geld, daar ben ik absoluut van overtuigd. Ondernemen is namelijk lang niet altijd leuk. En al helemaal niet in de beginfase. Ik kan me de eerste 10 jaar nog wel herinneren. Ik héb wat lopen vloeken en tieren. En dat maakt elke ondernemer mee.
 • Henk Keilman
  Elke ondernemer moet om zijn doel te bereiken door een paar ellendige fases heen. Succes valt je niet in de schoot. Het wordt je niet zomaar gegund. Je moet voor alles knokken. En waarom zijn mensen bereid dat te doen? Omdat er iets tegenover staat. En dat is meer dan het spel alleen. Dat is toch met name die zak met geld aan het einde van de rit. En natuurlijk moet je dat knokken, die spanning, dat avontuur ook een beetje leuk vinden.
 • Willem Sijthof
  Nederland gaat door een periode van pappen en nathouden. ‘Het valt wel mee,’ denkt men. Terwijl de snelheid waarmee Nederland positie verliest zo’n houding niet rechtvaardigt. The Economist publiceerde begin dit jaar (2001 red.) een lijst met de groeiverwachtingen van 150 landen. Nederland stond daarin op de 147ste plaats. Tussen de Seychellen en Zimbabwe in.
 • Richard Branson
  Als miljardair in de luchtvaartindustrie stappen, is de makkelijkste manier om miljonair te worden.
 • Roel Pieper
  Investeringen doen en geen faillissementen krijgen, dat is een fata morgana. Ik ben een voorstander van de Amerikaanse manier van investeren. Als een Amerikaan tien dollar heeft, zal hij in tien bedrijven één dollar steken. Een Europeaan zet zijn tientje liever op één bedrijf. Het is een andere manier van denken, waarbij de Amerikaan misschien iets harder zal moeten werken, maar ik ben ervan overtuigd dat het meer oplevert.

Een goed begin….?

We zijn best tevreden dat we bovenstaande uitspraken hebben kunnen vinden maar het zijn er natuurlijk nog veel te weinig. We plaatsen deze met de hoop dat jij als bezoeker onze lijst kunt aanvullen! Ken je ook een mooie uitspraak van een investeerder of ander persoon die nog aan ons overzicht kan worden toegevoegd? Laat het ons weten en neem contact met ons op!

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten