Dit zijn de investeerders in Nederland

Dit zijn de investeerders in Nederland

Er zijn momenteel zo’n 140 kapitaalverschaffers actief in ons land waar een startup of scale-up terug zou kunnen voor groeikapitaal. Dit blijkt uit de geüpdatete infographic die Peak Capital regelmatig uitbrengt.

Investeringsfonds Peak Capital kwam drie jaar geleden voor het eerst met een handig overzicht van alle investeerders die actief zijn in Nederland en die ondernemers aan de juiste vorm van venture capital kunnen helpen voor hun startup of scale-up.

Verschillende soorten investeerders in kaart gebracht

Peak Capital onthulde eerder deze week haar infographic van het “tech venture capital ecosystem” in Nederland. Hierin heeft het per segment durfkapitaal de balans opgemaakt. Zo zien we namen als Nimbus en HenQ onder het kopje ‘early stage VC’, terwijl ING en KPN zijn terug te vinden bij ‘Strategic VC’. Ook zijn nieuwkomers als 01 Ventures en Arches Capital in dit actuele lijstje opgenomen.

138 kapitaalverschaffers

Duidelijk is in ieder geval dat het landschap een stuk drukker is geworden sinds Peak Capitals in 2015 voor het eerst een dergelijke infographic publiceerde. Er zijn in totaal 138 verschaffers van kapitaal, waaronder meer dan veertig instellingen die seed-financiering aanbieden.

Investeerders in Nederland
Alle investeerders in Nederland. Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Check daarnaast ook ons eigen overzicht van investeerders en investeringsmaatschappijen.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten