Nederlands investeringsfonds Midgame Fund gelanceerd

Nederlands investeringsfonds Midgame Fund gelanceerd

Een groep van meer dan 25 Nederlandse gamemakers hebben investeringsfonds Midgame Fund gelanceerd. Het doel is om geld, kennis en netwerk terug te geven aan de Nederlandse game-industrie.

Financiering komt onder meer van Dittmar Tukker (eigenaar Gamedia), Gert-Jan Stolk (medeoprichter DoubleDutch Games) en Rami Ismail (medeoprichter Vlambeer). Het nieuwe investeringsfonds wil dus niet alleen geld bieden, maar de deelnemende ontwikkelaars van computerspellen ook voorzien van advies en mentorschap.

Roep om meer gamestudio’s in Nederland

Op de website legt het fonds uit dat ze meer duurzame, zelfstandige en diverse gamestudio’s in Nederland willen. “Wij geloven dat succesvolle games dat mogelijk maken. En wij denken dat we teams kunnen helpen met het bouwen van die games met behulp van onze financiering, ervaring en zakelijke connecties.”

We kunnen een belangrijk onderdeel van het ecosysteem worden.

Volgens Midgame Fund kent de Nederlandse game-industrie maar weinig platforms waarop succesvolle game-ontwikkelaars kunnen herinvesteren in andere leden van die industrie. Het fonds denkt hierin niet de alles-in-een-oplossing te zijn, maar denkt wel dat het een belangrijk onderdeel van het ecosysteem kan worden.

‘Aantrekkelijke financieringsoptie voor gamestudio’s’

“Wij geloven dat we een aantrekkelijke financieringsoptie zijn voor gamestudio’s die op zoek zijn naar financiering in een vroege fase, ontwikkelingsfinanciering, marketingfinanciering en afrondende fondsen. De voorwaarden van onze overeenkomsten zijn ontwikkelaarsvriendelijk, dus de risico’s van de investering liggen bij de investeerders. Zoals het hoort te zijn.”

De investeringrisico’s liggen bij de investeerders.

Voorwaarden

Vanaf maandag 15 maart neemt het fonds pitches aan. Ontwikkelaars kunnen per spel een beroep doen op bedragen die liggen tussen de 10.000 en 150.000 euro. Elk project wordt door de investeerders besproken. Studio’s krijgen pas geld als genoeg investeerders aan boord zijn om het gevraagde bedrag te financieren. Bedrijven moeten sowieso minstens een prototype van het spel kunnen tonen. En ook moet elk bedrijf een werknemer hebben die verantwoordelijk is voor de marketing en financiën.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten