De Breed lanceert investeringsfonds

De Breed lanceert investeringsfonds

De Breed & Partners heeft vandaag investeringsfonds TechFund One gelanceerd. Volgens het subsidieadvieskantoor is het een antwoord op een gat in de huidige financieringsmarkt.

“Er is een grote groep innovatieve ondernemers die te klein wordt gevonden voor bestaande investeringsfondsen, maar die het zogeheten ‘friends, family and fools’-niveau ontstegen zijn”, aldus fondsmanager Peter van Meersbergen. En voor die bedrijven heeft De Breed & Partners investeringsfonds TechFund One opgericht. Het wil techbedrijven met een kansrijke innovatie voorzien van groeikapitaal.

Gat in de financieringsmarkt vullen

Als adviesbureau heeft De Breed & Partners al meer dan 35 jaar ervaring met het ondersteunen van mkb’s die op zoek zijn naar financiering. De organisatie heeft niet alleen zicht op de financieringsbehoefte van ondernemers in het mkb, maar ook op de tekortkomingen in het huidige financieringslandschap. Met het nieuwe fonds wil het zich dus gaan storten op de groep die valt tussen de grote investeringsfondsen en friends, family en fools.

Zo’n 12 techbedrijven in komende vier jaar

De Breed & Partners runt het fonds samen met het door hen overgenomen crowdfundingplatform Investormatch. Die brengt de financiële kennis op tafel, terwijl DB&P over de technologische kennis beschikt. Techbedrijven op zoek naar financiering kunnen een aanvraag doen tussen de 100.000 en 250.000 euro. Vervolgens wordt er gekeken naar een aantal voorwaarden, zoals schaalbaarheid en intellectueel eigendom. Voldoet een bedrijf hier aan, dan volgt financiering. De Breed & Partners streeft een portfolio na van zo’n tien tot twaalf techbedrijven in de komende vier jaar.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten