EvoEstate lanceert Nederlands project

EvoEstate lanceert Nederlands project

Via het in februari gelanceerde EvoEstate kunnen particulieren investeren in Europese vastgoedprojecten. Onlangs ging het eerste project in ons land live. “Nederlandse beleggers kunnen nog veel meer interessante campagnes van ons verwachten”, aldus Gustas Germanavicius, medeoprichter en algemeen directeur van het Estse initiatief.

Het zal zeker niet het laatste Nederlandse project zijn. “De stabiliteit van jullie land en het voorspelbare rendement van koop- tot verhuurprojecten maken het zeer interessant”, zegt Gustas, die naarstig op zoek is naar Nederlandse partners. “Ons bedrijfsmodel is gebaseerd op het bieden van dealflow voor andere platformen.”

Zo divers mogelijke dealflow

De beste portefeuille is er volgens Gustas één die bestaat uit verschillende soorten projecten, zoals aandelen, leningen en huur. Samen met zijn compagnon streeft hij er dan ook naar om een zo divers mogelijke dealflow te bieden. “Het feit dat we nu al investeringsmogelijkheden uit tien landen bieden, zegt genoeg denk ik.”

Obligaties uit verschillende landen

Gustas mikt vooral op projecten met een hoog rendement tegen een laag risico. “We zullen snel obligaties uit verschillende landen introduceren en onze eerste verwachte obligatie moet gesteund worden door een beursgenoteerde hotelketen.”

‘Langetermijninvestering beschermt investeerder’

EvoEstate verwacht ook meer langetermijninvesteringen te introduceren. “Dit om investeringskansen op de lange termijn te bieden, die het mogelijk maken om in de loop van de tijd verder te diversifiëren. Dit moet de investeerders door economische cycli beschermen.”

Gustas sprak recent met mensen van vastgoedbeheerder Fidelity en die legde hem uit dat tijdens de economische crisis van 2008 en 2009 langetermijn-vastgoedfondsen zonder hoge hefboomconstructie het goed hebben doorstaan.

Het eerste project dat in ons land live ging, werd voor het grootste deel gefinancierd door Maxcrowdfund. Volgens Gustas waren aan hun kant veel Nederlandse investeerders betrokken bij deze deal. Voor nu richt EvoEstate zich nog niet echt op investeerders uit ons land, er is bijvoorbeeld nog geen actieve marketing ontplooid. Maar dat betekent niet dat Gustas ons land niet interessant vindt.

Integendeel. “Wij zien een constante groei in het aantal investeerders dat uit Nederland komt. We willen heel graag meer Nederlandse klanten, want zij begrijpen goed het principe van diversificatie en waarderen dus onze dienst.

Eén op twintig investeerders is Nederlands

Op dit moment maken Nederlanders zo’n 5 procent uit van alle investeerders die betrokken zijn bij EvoEstate. “Maar hierbij wil ik graag opmerken dat veel van hen met een relatief hoge portfoliowaarde kunnen schermen.

EvoEstate is hard aan het groeien en voor komend jaar voorziet Gustas dat er nieuwe partners bijkomen en dat ze blijven doorgaan met het aanbieden van deals van private investeringsfondsen. “Ik geloof dat dit een grote stap is voor de industrie als geheel, omdat vastgoed-crowdfundingdeals soms een hoog risico met zich meedragen. Dat was ook de reden om ‘skin in the game’-deals op ons platform te introduceren.

Oprichters investeerden zelf al 45 duizend euro

‘Skin in the game’-deals zijn projecten waarbij Gustas en mede-oprichter Audrius zelf ook investeren, minstens duizend euro per deal. “Op dit moment zijn onze portfolio’s op ons platform gezamenlijk de grens van 45 duizend euro gepasseerd.”

Al vanaf 50 euro investeren

Gustas zegt zelf ook extra trots te zijn op het in Nederland gelanceerde project, omdat hierbij het minimale investeringsbedrag slechts 50 euro bedraagt. “Op deze manier bieden we toegang voor iedereen die wil beleggen in onroerend goed en kunnen mensen diversifiëren via verschillende businessmodellen. En als je goed kijkt naar het aanbod van deze deal, dan snap je dat dit project past bij ons doel om te mikken op hoog rendement en lage of gemiddelde risico’s.”

Uitbreiding naar de UK

Met de loop der tijd zal EvoEstate meer van dit soort projecten uit verschillende landen lanceren, inclusief Nederland. “We zullen ook doorgaan met het samenvoegen van vastgoed-crowdfundprojecten en het introduceren van het Verenigd Koninkrijk op ons platform. Het wordt dan mogelijk om binnen ons platform van valuta te wisselen. Als je bijvoorbeeld in ponden wilt beleggen, dan kun je wisselen zonder onze site te verlaten.”

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten