Max Crowdfund

Madelief Zorgt zoekt investeerders voor obligatielening

Madelief Zorgt zoekt investeerders voor obligatielening

In de strijd tegen de logge processen in de zorg, besluit Jasmijn Boers haar eigen thuiszorgorganisatie te lanceren. Het benodigde startkapitaal van 100.000 euro wil ze ophalen met een obligatielening. Investeerders.nl sprak haar over de campagne, de zoektocht naar particuliere investeerders en haar plannen voor Madelief Zorgt.

Waar vind je nu kapitaal als je te nieuw bent voor de bank of een crowdfunding-platform en niet direct in zee wilt met een business angel? Voor jonge starters zonder eigen netwerk is het aantal opties beperkt. Dat ontdekte ook Jasmijn Boers, die een nieuwe thuiszorgorganisatie wil oprichten.

‘Met 100.000 euro kan ik sneller stappen maken’

Boers wil begin volgend jaar een kleinschalige thuiszorgorganisatie lanceren in het Gooi. Daarna in Den Haag, Almere en Utrecht. “Om van start te gaan heb ik zo’n 50.000 euro nodig, maar met 100.000 euro kan ik net iets sneller stappen maken.” De benodigde investering in medewerkers, kantoorruimte en een kwaliteitskeurmerk wil Boers nu ophalen bij particuliere investeerders.

Van alle partijen waarmee ze in gesprek ging, bleven CrowdAboutNow en MijnFunding over. “Met beide platforms heb ik een fijn gesprek gehad, maar bij allebei moet ik hierbij mijn eigen netwerk inzetten en daarvoor is het financieringsbedrag te hoog. Ik ken veel mensen, maar dit is niet de doelgroep die investeert.”

‘Bij crowdfunding is er tijdsdruk’

Met MijnFunding had Boers uiteindelijk de beste klik. Ook de langere looptijd van de campagne sprak haar aan. “Bij crowdfunding mag je blij zijn als je een maand (of twee) de tijd hebt om investeerders te vinden. Deze druk heb ik nu niet”, zegt Boers, die via kleinere investeerders uiteindelijk de grotere financiers hoopt te bereiken.

Inmiddels heeft Boers een site, Vrienden van Madelief Zorgt, waarop mensen kunnen investeren. Afhankelijk van het investeringsbedrag (vanaf 100, 250 of 1000 euro) ontvangen investeerders zes, zeven of acht proces rente op jaarbasis. De looptijd van de obligatielening is zeven jaar, waarvan het eerste jaar aflossingsvrij. Om de investeerders te bereiken heeft Boers onlangs de hulp van Venturecapital.nl ingeschakeld.

Op korte termijn uitbreiden naar andere regio’s

“Madelief Zorgt is startklaar”, zegt Boers. “Ik heb klanten en een poule van medewerkers. Het enige wat nodig is, is kapitaal. VentureCapital.nl is actief in het segment dat ik zelf niet bereik, waardoor ik hopelijk eind deze maand het geld bij elkaar hebt zodat we in januari live kunnen.”

Zodra Madelief Zorgt in Gooi en Vechtstreek loopt, wil Boers uitbreiden naar Den Haag, waar ze vanwege eerdere banen een groot netwerk heeft. Ook in regio’s als Almere en Utrecht ziet ze volop mogelijkheden. “Ik verwacht binnen een jaar door te groeien naar zo’n honderd cliënten en 35 medewerkers. Met deze grootte kan ik tegen rendabele voorwaarden de zorg bieden die ik wil.”

Linda

Linda

Linda werkt sinds 2015 bij Zietuwel, het bedrijf achter investeerders.nl. Hier houdt ze zich hoofdzakelijk bezig met interviews, events en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten