Corum Investments

Medal.tv en Peak Capital winnen Vectrix-verkiezing

Medal.tv en Peak Capital winnen Vectrix-verkiezing

Zojuist heeft Vectrix bekendgemaakt wie volgens hen de startup-deal en startup-investeerder van het jaar zijn geworden. Medal.tv is verkozen tot beste startup-deal, terwijl Peak Capital zich startup-investeerder van het jaar mag noemen.

Voorgaande jaren ging de bekendmaking van de winnaars gepaard met een gezellige borrel en diner. De tientallen genomineerden werden uitgenodigd en onder leiding van Jort Kelder werden de winnaars uiteindelijk onthuld.

Medal.tv haalde 9 miljoen dollar op

Dit jaar is dit helaas anders door de gevolgen van het coronavirus. De verkiezing vond online plaats en binnen een halfuurtje was het al beklonken. Met een investering van 9 miljoen dollar wist Medal.tv, een platform waarmee gamers videoclips van hun spel kunnen delen, de verkiezing van startup-deal van het jaar te winnen.

‘Ze hebben in korte tijd goede uitgangspositie gecreëerd’

De in 2017 opgerichte startup wist september vorig jaar de financiering op te halen in een ronde die werd geleid door Horizon Ventures uit Hongkong. De jury van de verkiezing vindt dat deze financieringsronde recht doet aan de “duizelingwekkende gebruikersgroei” van 10 à 20 procent per week. “Het is een internationale en competitieve markt. Om die te veroveren heb je veel slagkracht nodig. Met een internationaal syndicaat aan boord, dat beschikt over diepe zakken, heeft Medal.tv in korte tijd een goede uitgangspositie gecreëerd”, aldus de jury.

De financieringsronde doet recht aan duizelingwekkende groei van gebruikers.

Peak Capital gekozen tot startup-investeerder van het jaar

Peak Capital was de andere winnaar vanmiddag. Het ging naar huis met de benoeming tot startup-investeerder van het jaar. Volgens de jury was de venture capitalist het afgelopen jaar de meest actieve en zichtbare investeerder in het Nederlandse startup-ecosysteem. Van de 36 startups die waren genomineerd in de Vectrix-verkiezing, heeft Peak Capital in vijf bedrijven geïnvesteerd.

Peak Capital investeerde in 5 van de 36 genomineerden van de Vectrix-verkiezing.

Tijdens de uitreiking wilde de jury ook wat aandacht voor Johan van Mil, mede-oprichter en managing partner van Peak Capital. “De verkiezing tot investeerder van het jaar is een prestatie van het totale Peak-team, maar toch wil de jury Johan’s rol dit keer niet onvermeld laten. Hij is al jaren het gezicht van het fonds en actief in het helpen van startups en scale-ups en deed dit afgelopen jaar wederom met onverminderde energie.”

Opvolgers van Loqed en Felyx

Vorig jaar wonnen Loqed en Felyx. De eerste was de winnaar in de categorie ‘investeringen tot één miljoen euro’, terwijl Felyx won in de categorie voor deals vanaf één miljoen euro. Diezelfde dag ging investeringsmaatschappij HenQ naar huis met de prijs voor investeerder van het jaar.

Winnaars Startup-deal van het jaar

2020 Medal.tv
2019 Loged, Felyx
2018 Hiber
2017 EclecticIQ
2016 Bloomon
2015 3DHubs

Gerelateerde berichten