Max Crowdfund

Private equity doet het beter in Europa dan daarbuiten

Private equity doet het beter in Europa dan daarbuiten

De op Europa gefocuste private-equityfondsen hebben al driekwart opgehaald van het totale bedrag dat in 2017 gedurende het hele jaar werd opgehaald. Het geld dat wereldwijd in totaal werd opgehaald met private equity valt echter wat tegen.

In de eerste zes maanden van dit jaar werd zo’n 162 miljard euro opgehaald met private equity. Ter vergelijking: in dezelfde periode vorig jaar werd er bijna 285 miljard euro opgehaald. Wat dat betreft doet deze investeringsmaatschappijen het in Europa beter: daar wisten de fondsen 42,3 miljard ophalen en komt het al in de buurt van de 54,8 miljard euro die in Europa over heel 2017 werd opgehaald.

EQT claimt de grootste deal (10,75 miljard euro) in die periode te hebben gesloten, gevolgd door BC Partners European Capital X met 7 miljard euro.

Aziatische beleggers zoeken Europees geld

“Er is een lichte opleving van sommige Aziatische markten die misschien een tijdje zijn weggebleven”, zo zegt Janet Brooks, partner bij Monument Group. “Meer en meer Aziatische beleggers worden volwassener in hun programma en zijn nu dus op zoek naar een grotere hoeveelheid geld in Europa.”

Gerelateerde berichten