OPC NK

Marktlink Investment Partners: ‘nog voor de zomer 100 miljoen opgehaald’

Marktlink Investment Partners: ‘nog voor de zomer 100 miljoen opgehaald’

De nieuwe investeringsmaatschappij Marktlink Investment Partners lanceerde haar eerste fonds in november vorig jaar. Het aanvankelijke doel was om hiermee aan het eind van dit jaar in totaal 60 miljoen euro op te halen. Maar nu verwacht het nog voor de zomer af te ronden voor een totaal van zo’n 100 miljoen euro.

Sinds de lancering van het fonds is de eerste closing inmiddels drie keer overtekend. De relaties van Marktlink, waarvan velen ondernemer zijn, investeren met het fonds van zo’n 100 miljoen euro in andere private-equityfondsen. Hierdoor ontstaat een gespreide portefeuille van investeren in meer dan 100 Europese mkb’s.

Fundraising sluit halfjaar eerder dan verwacht

Voor particuliere beleggers is dit een mogelijkheid om toegang te krijgen tot fondsen die normaal voor hen ontoegankelijk zijn. Het idee is dat de fundraising in mei sluit voor nieuwe beleggers. Dit is echter zes maanden eerder dan verwacht.

Particuliere beleggers krijgen toegang tot fondsen die normaal voor hen ontoegankelijk zijn.

Marktlink Investment Partners is ontstaan uit Marktlink, dat de afgelopen vijfentwintig jaar tal van ondernemers bijstond tijdens de aan- of verkoop van hun bedrijf en/of de groei ervan. Bij bijna de helft van de transacties is een private-equity-investeerder direct of op de achtergrond betrokken.

Aanvulling voor private-equityfondsen

“We zien dagelijks het belang van deze vorm van kapitaal voor groeiende organisaties en willen een aanvulling zijn voor deze private-equityfondsen, die normaliter vooral kapitaal ophalen bij grote professionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars”, aldus Tim van der Meer, partner bij Marktlink en één van de initiatiefnemers van de nieuwe investeringsmaatschappij.

Volgens hem is het een gemiste kans dat investeren in niet-beursgenoteerde bedrijven waar private-equityfondsen (mede-)eigenaar zijn vaak alleen mogelijk was voor professionele beleggers. Daarom werd Marktlink Investment Partners gelanceerd.

Doel was om 60 miljoen op te halen

“Ons aanvankelijke doel was om met ons eerste fonds voor eind 2021 in totaal 60 miljoen euro op te halen. Gezien de grote belangstelling in dit eerste fonds verwachten we dat we nog voor de zomer de final closing afronden voor een totaal van circa 100 miljoen euro. Er is daarmee nog beperkt ruimte voor nieuwe beleggers.”

Gerelateerde berichten