Max Crowdfund

Private-equitygroep Waterland haalt miljarden op

Private-equitygroep Waterland haalt miljarden op

Waterland, één van de  grootste private-equitygroepen in ons land, heeft twee miljard euro binnengehaald in twee maanden tijd. Volgens Waterland was het fonds in korte tijd significant overschreven. Beleggers staan tegenwoordig in de rij om hun kapitaal via private equity in bedrijven te stoppen.

Eén van de beleggers die geld in het fonds heeft gestopt is Massachusetts Pension Reserves Investment Management Board. Met alweer het zevende fonds, dat tevens de snelste en grootste fundraising is van Waterland, richt de private-equity-groep zich op middelgrote bedrijven in West-Europa. Geen beursgenoteerde bedrijven, maar een focus op ‘buy and build’. Deze strategie hanteert Waterland al jaren en komt erop neer dat het een bedrijf opkoopt, waarna het vergelijkbare bedrijven overneemt om zo een grotere groep te creëren die het later dan weer verkoopt. Als onderdeel van deze strategie heeft Waterland, dat recent kantoren opende in het Verenigd Koninkrijk en Denemarken, geïnvesteerd in 80 ‘platformbedrijven’ waaraan het in totaal 330 kleinere bedrijven heeft toegevoegd om ze te laten groeien.

Gouden tijden voor private equity

MenA.nl noemt het gouden tijden voor private-equitymanagers. “Institutionele investeerders staan in de rij om te beleggen in PE-fondsen én portfoliobedrijven kunnen voor hoge waarderingen worden verkocht. Deze sterke combinatie heeft bijgedragen aan de piek in de totale waarde van private-equitydeals.”

In de eerste zes maanden van dit jaar waren investeerders betrokken bij deals met een totale waarde van 14,84 miljard euro. In dezelfde periode vorig jaar waren de private-equitydeals goed voor 3,63 miljard euro.

Gerelateerde berichten