Achmea Innovation Fund gelanceerd

Achmea Innovation Fund gelanceerd

Sinds afgelopen dinsdag is het Achmea Innovation Fund officieel van start. Dit investeringsfonds verstrekt groeikapitaal aan (tech-)ondernemingen, die actief zijn binnen de sectoren gezondheid, mobiliteit, wonen en financiële oplossingen voor nu, straks en later. Het begint met een omvang van 100 miljoen euro.

Het Achmea Innovation Fund is een nieuwe investeringsmaatschappij van Achmea. Het is gericht op startups en scaleups die aansluiten bij de drie Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties waar Achmea op focust: goede gezondheid en welzijn, duurzame steden en gemeenschappen en klimaatactie. Verder moeten deze fintech- of isurtech-bedrijven een bewezen product markt combinatie (PMC) hebben in verzekeringsgerelateerde ecosystemen. Naast geld investeren wil het fonds nadrukkelijk bouwen aan een langdurige samenwerking.

Het Achmea Innovation Fund is afgelopen dinsdag in Zeist gelanceerd maar heeft al drie bedrijven in haar portfolio:

  • NeoKidney biedt Innovatie in dialyse
    Voor meer dan 2,5 miljoenmensen betekent dialyse nog steeds overleven in plaats van leven. De Nierstichting ontwikkelt daarom een draagbare kunstnier.
  • BlueLabel biedt de eerste waterkwetsbaarheidsscan ter wereld
    Rotterdam is de eerste gemeente die met de digitale service van BlueLabel gericht maatregelen neemt om regenwateroverlast te voorkomen.
  • Laevo biedt een exoskelet
    Als je veel moet tillen, dan trek je er een aan. Een exoskelet. Zo wordt tillen een stuk makkelijker. En dat kan het verzuim bij zware beroepen verlagen.

Gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Wij willen graag samenwerken met innovatieve en ambitieuze ondernemers die onze missies delen. Dat doen we door te investeren, mét gebruikmaking van Achmea’s sterke en onderscheidende punten. Denk daarbij aan onze distributiekracht, marktpositie en expertise en ons netwerk.”

Ondernemers die actief zijn binnen de gebieden zorg, wonen, werken, mobiliteit en financiële diensten die graag langdurig samenwerken met Achmea kunnen nu direct via Achmea Innovation Fund hun pitch indienen, of informeren naar de voorwaarden.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten