Investeringsinstelling NLII stopt

Investeringsinstelling NLII stopt

De Nederlandse Investeringsinstelling, ook wel NLII genoemd, gaat al haar activiteiten stopzetten. Volgens het fonds zijn er op dit moment geen additionele financieringsvraagstukken waarin het een rol van betekenis kan spelen.

NLII is een private instelling en werd in 2014 opgericht door institutionele beleggers, zodat partijen als verzekeraars en pensioenfondsen gemakkelijker in de Nederlandse economie konden investeren. In de afgelopen vier jaar bracht het financieringsvraagstukken in kaart en zocht het haar mogelijkheden om deze financierbaar te maken.

1,2 miljard euro via NLII aan vermogen toegezegd

Dit heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van drie fondsen waarmee 1,2 miljard euro aan vermogen werd toegezegd om mkb-bedrijven te financieren en te investeren in zorgvastgoed. Hieruit kwamen het Bedrijfsleningen Fonds, het Achtergestelde Leningen Fonds en het Zorgvastgoed Fonds. Deze zijn nu ondergebracht bij de fondsbeheerders. “Deze fondsen kunnen verder groeien en daarmee blijvend en duurzaam bijdragen aan de Nederlandse economie”, aldus de NLII.

September 2017: ‘We beginnen pas net warm te draaien’

De NLII zegt dat tegenwoordig veel projecten op een andere manier aan financiering komen en dat institutionele beleggers ook vaak rechtstreeks in projecten investeren. In september vorig jaar liet chief financial & risk officer Willem Jan Brinkman tegenover Investeerders.nl weten dat het fonds pas net begon warm te draaien. “Ik verwacht dat het slechts een kwestie van tijd is voordat we het grote publiek bereiken.”

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten