HenQ opent vierde fonds

HenQ opent vierde fonds

HenQ heeft vandaag bekendgemaakt een vierde fonds te openen. De durfinvesteerder heeft hiervoor op dit moment een investeerbaar vermogen van 70 miljoen euro, maar dit bedrag kan later dit jaar nog oplopen tot 80 miljoen.

Of er nu een coronacrisis woedt of niet, beleggers blijven op zoek naar rendement. Dat denkt Coen van Duiven, medeoprichter van de Amsterdamse techinvesteerder HenQ. En dus ziet hij een groot deel van de investeringen weer naar softwarebedrijven gaan. Misschien juist omdat in deze tijden veel gedigitaliseerd moet worden.

Juist nu moet veel gedigitaliseerd worden.

Zoektocht uitgebreid naar heel Europa

Nu begint HenQ dus aan zijn vierde fonds. De investeringsmaatschappij zoekt hiervoor met name naar jonge veelbelovende techbedrijven in Europa. Enkele jaren geleden lag de focus nog enkel op de Benelux, maar met het derde fonds begon HenQ ook met investeringen buiten deze regio en merkte het al snel succes. De derde ronde leverde participaties op in Scandinavië, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk en met ingang van vandaag is nu heel Europa het werkterrein, zo meldt Emerce.

HenQ blijft focussen op b2b-softwarebedrijven

Qua type bedrijven blijft de focus wel gewoon hetzelfde. HenQ richt zich nog steeds op softwarebedrijven die hun diensten aan andere bedrijven verkopen. Ze investeren in bedrijven pre-seed tot Series A, dus er zijn bedragen gemoeid van tussen de half miljoen tot drie miljoen euro in de eerste investeringsronde.

Nieuw partnerteam

Naast de aankondiging van een nieuw fonds heeft HenQ ook onthuld een nieuw partnerteam te vormen. Die bestaat nu uit Jelmer de Jong, Coen van Duiven, Jan Andriessen en Mick Mackaay. Zij verwachten binnenkort al de eerste participatie vanuit het nieuwe fonds bekend te kunnen maken. HenQ zal in totaal investeren in zo’n twintig bedrijven.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten