Rabobank en Knab werken samen bij crowdfunding

Rabobank en Knab werken samen bij crowdfunding

De Rabobank en Knab zijn een samenwerking aangegaan, waardoor particuliere spaarders bij Knab via een crowdfundingplatform kunnen investeren in MKB-klanten van de Rabobank. De twee partijen zijn naar eigen zeggen de eerste twee Nederlandse banken die samenwerken op het gebied van crowdfunding.

Crowdfunding is een populaire oplossing voor ondernemers die geld nodig hebben, maar de gewenste lening niet (volledig) via de bank kunnen krijgen. Financiering via crowdfunding, of een combinatie van bancair en crowdfunding, is dan een welkome mogelijkheid. Hiervoor gaat de Rabobank nu ook doorverwijzen naar Knab Crowdfunding, het crowdfundingplatform dat Knab samen met Collin Crowdfund exploiteert.

Al vanaf 100 euro investeren in ondernemers

Particulieren kunnen al vanaf 100 euro instappen. “Hiermee creëren we een moderne financieringsmogelijkheid en deze vorm levert een fikse marketingwaarde voor de MKB-klanten doordat er een crowdfundingcampagne wordt gestart”, aldus Frits Drost, commercieel directeur bij Knab. “De nieuwe samenwerking maakt deze oplossing voor een nog grotere groep ondernemers beschikbaar.”

Eén van de aanvragen die de twee partijen al succesvol hebben gefinancierd is een strandpaviljoen in IJmuiden. De ondernemers hadden geld nodig voor de overname en verbouwing van het paviljoen. De Rabobank IJmond financierde een deel en de rest werd via Knab-klanten binnen één dag bij elkaar gebracht.

Rabobank en crowdfunding

De Rabobank is geen onbekende in de wereld van crowdfunding, zo maakte het vorig jaar bekend samen te gaan werken met de crowdfundingplatforms Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd. Op het gebied van crowdfunding is Knab Crowdfunding zelfs de vijfde samenwerkingspartner van deze bank.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten