Knab lanceert crowdfundingplatform voor ondernemers

Knab lanceert crowdfundingplatform voor ondernemers

De online bank Knab is een crowdfundingplatform begonnen voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering tussen de 50.000 en 1 miljoen euro. Het is voor het eerst dat Knab zich bezighoudt met financiering van het mkb.

De leningen die gefinancierd worden hebben een looptijd van minimaal zes maanden en maximaal tien jaar. Iedere maand moeten er rente en aflossingen worden betaald. Knab meldt dat ondernemers die financiering krijgen, via hun netwerk zichtbaar zijn voor meer dan 100.000 potentiële klanten.

‘Voldoen aan behoefte van mkb’ers’

“De introductie van Knab Crowdfunding is het ultieme bewijs dat Knab een echte dienstverlener is en geen traditionele bank”, aldus René Frijters, oprichter van Knab, dat onderdeel is van Aegon. “We combineren hier de grote behoefte van veel mkb’ers om op een moderne manier aan financiering te komen én de zoektocht van onze klanten naar producten met een potentieel hoger rendement.”

Leningsaanvraag plaatsen

Ondernemers die interesse hebben in crowdfunding via Knab kunnen een lening aanvragen door een mailtje te sturen naar [email protected]. Vervolgens wordt binnen twee dagen contact opgenomen en wordt bekeken of de aanvraag haalbaar is. Mocht dat zo zijn, dan hoort de ondernemer binnen een week of de leningsaanvraag wordt geplaatst. Een kredietbeoordeling is onderdeel van de check en die kost 350 euro.

Voor het crowdfundingplatform werkt Knab samen met Collin Crowdfund. Via dit platform zijn al 170 projecten voor een bedrag van ruim dertig miljoen euro gefinancierd. Vorige maand nog maakte de Rabobank bekend te gaan samenwerken met de crowdfundingplatforms Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten