Max Crowdfund

Bux haalt 67 miljoen euro op

Bux haalt 67 miljoen euro op

De Nederlandse broker Bux heeft 67 miljoen euro opgehaald in een nieuwe financieringsronde. ABN Amro is één van de nieuwe investeerders. Oprichter Nick Bortot stopt als CEO en geeft de leiding over aan operationeel directeur Yorick Naeff.

Naast ABN Amro zijn er nog een paar andere opvallende namen te vinden onder de investeerders. Ook het Chinese fintechbedrijf Tencent, de Amsterdamse beurshandelaar Optiver en techinvesteerder Prosus steken geld in Bux.

Financieringsronde afgerond

De financiering is enkele weken geleden al afgerond en vorige zomer is CEO Bortot begonnen met het inwerken van collega Naeff als nieuwe CEO. “Yorick en ik hebben de afgelopen zeven jaar intensief samengewerkt. Nu geef ik het stuur uit handen aan hem en neem ik plaats op de achterbank”, aldus Bortot die plaatsneemt in de raad van commissarissen.

‘Snelst groeiende neo-broker van Europa’

Met de opgehaald miljoenen wil de beleggingsapp graag zijn Europese groeiambities waarmaken. Op dit moment is de broker actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Naar eigen zeggen is het met haar 500.000 klanten de snelst groeiende neo-broker van Europa. Het aantal actieve gebruikers van de app is vorig jaar verzesvoudigd. Het totaal aangehouden vermogen werd in de afgelopen drie maanden verdubbeld.

Het aantal gebruikers verzesvoudigde in 2020.

Stortvloed aan interesse voor beleggen

Tegenover het FD vertelt Naeff dat de investering op een gunstig moment plaatsvond. “We zijn in mei vorig jaar al begonnen met het vertellen van ons verhaal aan investeerders. We hebben met de timing natuurlijk ook een beetje geluk gehad. Er is echt sprake van een stortvloed aan interesse voor retailbeleggen.”

Zo zorgen de lage rentes op sparen, het geleidelijk afbrokkelende pensioenstelsel door de vergrijzing en de toename van zzp’ers op de arbeidsmarkt voor een groeiende belangstelling onder jongere mensen voor beleggen.

Gerelateerde berichten