Beleggingsapps

Met een beleggingsapp kun je altijd en overal handelen op de beurs. Niet zo gek dus dat steeds meer beleggers via een app beleggen, in plaats van via de bank. Het drempelbedrag van de meeste beleggingsapps is laag, dus wat houdt je nog tegen om ook te beginnen met beleggen?

Let op: beleggen via apps gaat gepaard met risico’s, je kunt je inleg (deels) verliezen.

Beleggen in een app

mobiel beleggen-app Wanneer je wilt beginnen met beleggen via je mobiel kun je kijken welke mogelijkheden je eigen bank biedt. Maar niet elke bank biedt beleggen via een mobiele app aan en ook zijn de mobiele opties vaak beperkt.

Gelukkig zijn er ook verschillende beleggingsapps waarmee je kunt beleggen in aandelen, obligaties, ETF’s of beleggingsfondsen.

Mobiele beleggingsapps vergelijken

Mobiel beleggen op de beurs is eenvoudig en afgelopen jaren zijn er flink wat apps bijgekomen waarmee je aandelen of andere beleggingsproducten kunt kopen. Enkele populaire brokers zijn:

DEGIRO

DEGIROBij de online broker DEGIRO kun je zelf wereldwijd beleggen in aandelen, obligaties, fondsen, etfs, opties en futures. DEGIRO staat bekend om lage tarieven en veel gebruikersgemak.

BUX Zero

BuxHet Nederlandse beleggingsplatform BUX Zero richt zich meer op mensen die willen leren beleggen. Met de app kun je handelen in aandelen en ETF’s via een veilige en gebruiksvriendelijke app op je telefoon. Wanneer je gebruik maakt van de unieke Zero-order betaal je €0,- commissie over de aankoop van aandelen en ETF’s.

Binck

BinckBij Binck kun je eenvoudig online een beleggingsrekening openen en beleggen in aandelen, obligaties, opties, ETF’s en beleggingsfondsen. Het bedrijf is meerdere keren verkozen tot beste broker van Nederland. Dit komt onder andere door het gebruiksgemak en de tools die ze bieden om vertrouwd te raken met beleggen. Het verdienmodel zit in de transactiekosten en de maandelijkse service fee.

Bitpanda

bitpanda Via de app van Bitpanda kun je naast beleggen in aandelen of ETF’s ook eenvoudig handelen in verschillende cryptocurrencies. Bitpanda is gevestigd in Oostenrijk, voldoet aan alle Europese regelgeving en het openen van een account is simpel. Naast jouw belegging in Netflix, Shell, de S&P 500 of iShares-fonds kun je met deze app dus ook eenvoudig ether, bitcoin of solana-coins kopen en verkopen.

Peaks

PeaksPeaks is ontwikkeld door de Rabobank, maar een Rabobank-rekening is geen vereiste om de beurs-app te gebruiken. Via de app kun je je wisselgeld laten beleggen en/of zelf een bedrag kiezen. Ga je voor de eerste optie dan worden de betalingen die via de gekoppelde rekening lopen afgerond naar boven. Dit geld wordt eens per week voor je belegd. Bij Peaks bepaal je niet zelf waarin je belegt, aangezien het bedrijf werkt met indexfondsen. Wel heb je de keuze uit verschillende indexfondsen.

eToro

eToroeToro is in Nederland nog relatief nieuw maar verovert in snel tempo de internationale markt. Deze beleggingsapp heeft als missie om beleggen altijd en overal voor iedereen toegankelijk te maken. Via de app kun je beleggen in onder meer aandelen, grondstoffen, indexen, ETF’s en (crypto)valuta. Ook is het mogelijk om met behulp van sjablonen te beleggen in specifieke sectoren, zoals technologie of de gezondheidszorg.

Voor- en nadelen van beleggen in een app

voordelen van beleggen in een app

De meeste beleggers beleggen op de financiële markten via een beleggingsrekening bij hun bank. Soms kun je met de app van de bank aandelen op de beurs (ver)kopen, maar dit is niet standaard het geval. Ook is de koers- of aanvullende beleggingsinformatie via een app van de bank meestal beperkt.

Daarnaast zijn er nog wel wat andere nadelen bij de bank. Het voordeel van mobiele beleggingsapps van nieuwe online brokers, ten opzichte van bestaande oplossingen van banken, is dat zij hun platform hebben ontwikkeld vanuit de mobiele gedachte. Zolang je jouw mobiel bij je hebt, kun je dus bij je aandelen en andere beleggingen.

Ondanks het kleine scherm zijn nieuwe apps voldoende overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Bovendien is beleggen via apps vaak goedkoper dan wanneer je belegt via de bank en vaak is het aanbod groter.

Niet alleen hebben banken zelf vaak meer kosten, ook bieden ze meestal een combinatie aan van vermogensbeheer en beleggingsadvies. Hier hangt een prijskaartje aan wat beleggen via de bank vaak wat duurder maakt. Een online broker geeft doorgaans geen persoonlijk advies. Wel is het gebruikelijk dat deze partijen dashboards hebben die je helpen bij het beleggen.

Beleggen kan via je bank, maar een mobiele beleggingsapp is vaak goedkoper en completer.

Wat is de beste beleggingsapp?

beleggen op je telefoonEr zijn afgelopen jaren flink wat apps op de markt gekomen waarmee je mobiel kunt beleggen. Zowel Nederlandse brokers als van buitenlandse spelers. Al hangt het wel af van wat voor type belegger je bent wat voor jouw portefeuille de beste beleggingsapp is.

De beste beleggingsapp voor actieve ervaren beleggers moet vooral voldoende mogelijkheden bieden tegen lage transactiekosten Terwijl de beste aandelen-app voor beginners, die nog moeten leren beleggen, juist voldoende gebruikersgemak of duidelijke instructies bevat. In ons werkveld komen wij onderstaande partijen het meest tegen.

Beginnende beleggers zoeken vooral apps met gebruikersgemak en duidelijke instructies.

Online brokers geven geen advies

De geringe mate van advies kan een nadeel zijn van mobiel beleggen al zijn beleggingsapps vaak redelijk gebruiksvriendelijk, zodat iedereen ermee overweg kan. Mobiel beleggen is hierdoor ook toegankelijk voor minder ervaren beleggers.

Al blijft het natuurlijk altijd opletten geblazen: beleggen met een app is misschien eenvoudig of leuk, het is niet zonder risico. Je kunt met beleggen je geld verliezen en dat is bij een mobiele app niet anders.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over mobiel beleggen zijn:

Wat is de beste beleggingsapp?

Welke app je het beste kunt gebruiken om te beleggen in aandelen, etf’s of andere beursgenoteerde producten, is afhankelijk van jouzelf. In dit artikel beschrijven we enkele populaire keuzes.

Zo heeft de app van DEGIRO een groot aanbod om in te beleggen, maar kan deze app voor een beginnende belegger wat overweldigend zijn. Voor beginners is Bux Zero soms meer geschikt. Wil je ook handelen in een cryptocurrency? Dan is Bitpanda het overwegen waard.

Met welke app kan ik leren beleggen?

Als je er nog geen ervaring mee hebt kan beleggen in aandelen best spannend zijn. Gelukkig zijn er verschillende apps gericht op beleggen voor beginners. Via Peaks spreid je automatisch je inleg. Via apps van DEGIRO, Bux Zero of andere online broker kun je ook gemakkelijk beleggen in ETF’s, waarbij ze veel informatie geven over hoe dit in zijn werk gaat.

Natuurlijk, beleggen kent risico’s en je kunt je inleg verliezen. Maar met voldoende spreiding, zowel in momenten waarin je instapt als in je keuze voor beleggingen, kan online beleggen op termijn ook een goed rendement opleveren.