eToro-review

8

(onze review)

eToro is een populair internationaal platform voor online beleggen. Het biedt toegang tot aandelen, cryptocurrencies, grondstoffen etf’s, en CFD’s. Het heeft een unieke interface, waarbij het ook enkele social media-functies biedt. In onze review beoordelen wij eToro met een 8.

Inhoud:

Wat typeert eToro?

eToroeToro is een internationaal multi-asset investeringsplatform, Dat betekent dat je op het platform aandelen kunt kopen en verkopen, maar ook kunt handelen in etf’s, crypto of goud en zilver. Via eToro kun je zelf bepalen waar je in handelt, al kun je ook het portfolio van andere gebruikers kopiëren, en meeliften op hun beslissingen.

Voor de handel in aandelen of etf’s is het een veilig en betrouwbaar platform, al biedt de broker zelf geen advies. Nieuwe gebruikers moeten dus zelf hun eigen keuzes maken. Daarnaast biedt het verschillende producten die bekendstaan om hoge risico’s, zoals CFD’s en cryptocurrencies.

Het platform wordt vooral vergeleken met DEGIRO, Saxo en Easybroker.

eToro is een marktplaats voor financiële instrumenten.

eToro review op investeerders.nl

Gebruiksvriendelijkheid

Met alleen je e-mailadres en een wachtwoord kun je al van start met virtueel geld. Voor beginnende beleggers is dit een ideale manier om het platform te leren kennen. Voor particuliere beleggers heeft het een uitgebreide Academy met stappenplannen, handleidingen en cursussen voor nieuwe gebruikers.

Als beginnende gebruiker is het aan te raden om hier voldoende tijd voor vrij te maken, want het aanbod kan wat overweldigend zijn. Dankzij de zoekfunctie zijn reguliere aandelen, etf’s of crypto’s snel te vinden. Ook het handelen of kopiëren van andere gebruikers is eenvoudig.

Open direct een beleggingsrekening bij DEGIRO, marktleider in Nederland, of eToro.com met ruim 10 miljoen gebruikers en populair in heel Europa. Beleggen kent risico's. Je kunt inleg verliezen.

Copytrader-functie op eToro
Via eToro kun je een portfolio, en daarmee transacties van een andere gebruiker, kopiëren.

Aanbod

eToro biedt verschillende type beleggingen. Als we kijken naar het aantal etf’s, crypto’s of individuele aandelen dan zijn er brokers met een groter aanbod. Het is vooral de combinatie van zowel aandelen als crypto die het platform sterk maakt. Voor obligatiehandel is het minder geschikt.

De handel in crypto is relatief duur. Als je alleen daarin investeert is een pure crypto-broker goedkoper. Voor aandelen-handel in dollars is eToro zeer goedkoop. Door koerswisselingen is de handel in Europese aandelen juist wat duurder. eToro biedt ook fractioneel beleggen aan.

Het is als beginnende belegger lastig om de risico’s van producten in te schatten.

Het platform geeft zelf geen beleggingsadvies. Op het platform staan wel adviezen van gebruikers. Daarin is weinig onderscheid tussen risicovolle producten als CFD’s en veiligere opties als etf’s of normale aandelen. Hierdoor is het als beginnende belegger lastig om de risico’s in te schatten.

Risicovolle investeringen

eToro biedt de mogelijkheid om te handelen in CFD’s (Contract for Difference). Je koopt het product dan niet, maar verdient geld bij een bepaalde koerswijziging. Dit is zeer risicovol: 76 procent van de retail CFD-accounts verliest hiermee geld op eToro. Dat zijn alle niet professionele beleggers, zoals particulieren.

Ook de meeste crypto-investeringen hebben een hoog risico en je bent niet beschermd als er iets misgaat. Crypto-activa zijn zeer volatiel en er is geen consumentenbescherming of regulering vanuit een toezichthouder. Je kunt je inleg in crypto snel verliezen. Neem twee minuten de tijd om meer te leren.

Open direct een beleggingsrekening bij DEGIRO, marktleider in Nederland, of eToro.com met ruim 10 miljoen gebruikers en populair in heel Europa. Beleggen kent risico's. Je kunt inleg verliezen.

risicovolle beleggingen

Kosten eToro

In vergelijkingen komt eToro vaak als een van de goedkoopste online brokers naar voren. Het platform rekent geen transactie- of vaste kosten. Wel zijn er soms spreadkosten in de aandelenkoers verwerkt. Ook is het platform volledig in Amerikaanse dollars ingericht en rekent het wisselkoerskosten voor euro’s.

De belangrijkste kosten van eToro zijn:

  • Transactiekosten: geen (met uitzondering van crypto’s)
  • Valutakosten: 0,50 procent bij in- én uitboeken
  • Opnamekosten: 5 dollar
  • Spread (wisselend 0-5 procent)
  • Inactiviteitskosten 10 dollar

Als je vooral handelt in Amerikaanse etf’s of aandelen als Apple of Tesla is het inderdaad goedkoop. Maar als je actief Europese producten koopt en verkoopt wissel je telkens van valuta en kunnen de wisselkoerskosten hiervan oplopen.

Ook is het platform duur bij crypto’s doordat het 1 procent rekent bij elke aankoop én verkoop en daarboven ook nog spreadkosten rekent. Verder zijn de opnamekosten van 5 euro opvallend en rekent eToro 10 dollar per maand als je 12 maanden lang niet hebt ingelogd bij het platform.

Het platform rekent wisselkoerskosten voor euro’s.

Reviewscore: 8

In onze laatste review haalt het een score van 8 uit 10. Afhankelijk van je beleggingsstrategie en -horizon is eToro, in vergelijking tot andere aandelen-brokers, een betaalbaar en gebruiksvriendelijk platform met een goede mobiele app en met zeer veel mogelijkheden.

Miljoenen gebruikers uit meer dan honderd landen handelen hier snel en goedkoop in aandelen maar ook in grondstoffen, valuta en verschillende cryptovaluta. Voor nieuwe gebruikers biedt het een Academy met goede uitgebreide uitleg van het platform of haar producten aan. Het platform richt zich op mensen die het leuk vinden om (actief) te handelen en zich online in te lezen in verschillende financiële producten.

Voor mensen die vooral advies zoeken of passief willen beleggen biedt het gebruikersprofielen die je kunt kopiëren, waardoor je automatisch in dezelfde producten belegt. Het aanbod is echter zo groot dat je goed moet opletten waar je in investeert. Met de verkeerde producten kun je snel je inleg verliezen.

Ervaringen met eToro-review

4.6

op basis van 175 reviews via Google Maps

Sergey Koshkarev

Sergey Koshkarev

een week geleden

eToro blijft klantaccounts sluiten op basis van hun herkomst. Zelfs accounts zoals crypto die nooit worden gebruikt. 1 ster is een welverdiende beoordeling op basis van dergelijke ervaringen. Update 4 juni 2024 Het niveau van hypocrisie in uw antwoord overtreft alle mogelijke verwachtingen. Hier vindt u de lijst met beperkte nationalisaties die door uw klantenserviceteam zijn verzonden. Zie bijgevoegde foto. Wijzig nu uw antwoord om iedereen te laten weten dat voor de volgende nationaliteiten beperkingen gelden die zijnlees meer

Veronika Markova

Veronika Markova

een maand geleden

DE SLECHTSTE KLANTENSERVICE OOIT!!! Het lijkt erop dat dit bedrijf volledig wordt gerund door chatrobots en AI en dat er helemaal geen menselijke aanwezigheid is!! Huur meer mensen in, zodat we de juiste hulp kunnen krijgen!!!!!!!!!!!!

Dimitrios Soulis

Dimitrios Soulis

6 maanden geleden

Het platform laat u het verificatiebewijs niet verwijderen of wijzigen! In de hulp, in de chat, is er geen assistent om je te helpen! U stuurt een e-mail en u moet 2 werkdagen wachten voordat iemand u antwoordt! Onaanvaardbaar!

nr1chris

nr1chris

3 maanden geleden

Ze sloten mijn cryptopositie zonder mij te informeren over een noodzakelijke video-identificatie of sluiting. Ik verloor 500$. Dat is totaal onprofessioneel en was expres. Blijf weg van eToro.

Marcin Zmyślony

Marcin Zmyślony

een maand geleden

Een applicatie waarmee je valuta, beleggingsfondsen en dergelijke kunt wisselen, daar maak ik graag gebruik van

Bekijk alle 175 reviews op Google Maps

Dirkjan

Dirkjan

Eigenaar van Eurolutions en zelf actief als business angel en belegger in vastgoed, aandelen en crowdfundingprojecten.

Bekijk alle berichten van Dirkjan