Code-V heeft 19 nieuwe ondertekenaars

Code-V heeft 19 nieuwe ondertekenaars

Negentien nieuwe partijen, waaronder Investeerders.nl zelf, hebben zich aangesloten bij Code-V. Dit initiatief zet zich in om het groeipotentieel van vrouwelijke ondernemers in Nederland te ondersteunen en versnellen.

Code-V ging in december 2023 van start met steun van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, VNO-NCW, de vereniging van Business Angels Netwerken Nederland, de Nederlandse Vereniging van Banken, de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen, Stichting MKB Financiering en verschillende investeringsmaatschappijen, partners en andere stakeholders.

Data inzichtelijk maken

Sinds het eerste tekenmoment heeft Code-V grote stappen gezet met een eigen stichting, Raad-V en een Panel-V klankbordgroep van vrouwelijke ondernemers. Een andere grote stap was de aanstelling van Marianne Bruijn, die op 1 mei bij Code-V is gestart als Managing Director.

Code-V maakt een dashboard om beter inzicht te krijgen in de positie van vrouwen bij kapitaal en ondernemerschap

Een van haar eerste stappen is om samen met Deloitte en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) een dashboard te starten waarmee Nederland nog beter inzicht krijgt in de positie van vrouwen bij (durf)kapitaal en ondernemerschap. Daarnaast is Code-V een onderzoek gestart met de Radboud Universiteit en de VU naar de barrières en interventies voor vrouwelijke ondernemers.

Gelijk speelveld kan 139 miljard opleveren

Bijna 1 op de 4 ondernemers is vrouw, maar minder dan 10 procent van alle beschikbare financiering gaat naar vrouwen en slechts 2 procent van het durfkapitaal. Code-V wil dit bij de wortel aanpakken, aldus de nieuwe managing director. “En er zijn alleen maar voordelen. Zo blijkt uit onderzoek dat een beter evenwicht een bijdrage kan leveren aan de Nederlandse economie van maar liefst 139 miljard euro.”

‘De nieuwe ondertekenaar dragen nu direct bij aan de doelen van Code-V’

De nieuwe 19 ondertekenaars dragen nu direct bij aan de doelen van Code-V. Deze zijn gericht op het versnellen van het groeipotentieel van vrouwelijke ondernemers, door kennis te vergroten en toegang tot financiering en investeringen toegankelijk en laagdrempelig te maken.

Naar verwachting volgt het volgende tekenmoment aan het einde van het jaar.

Dirkjan

Dirkjan

Eigenaar van Eurolutions en zelf actief als business angel en belegger in vastgoed, aandelen en crowdfundingprojecten.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten