Crypto-broker Litebit gaat stoppen

Crypto-broker Litebit gaat stoppen

Het Nederlandse cryptocurrency-platform Litebit stopt. Het platform was tien jaar lang actief, maar door marktontwikkelingen gaat het alle activiteiten beëindigen. Klanten krijgen de mogelijkheid hun portefeuille over te zetten naar Bitvavo.

Dit maakt de Nederlandse crypto broker vandaag bekend in een blog. Volgens Litebit zijn de toenemende kosten voor compliance, de verwachte daling van vergoedingen als gevolg van toenemende concurrentie en het ontbreken van een gelijk speelveld grote uitdagingen voor het platform.

Klanten kunnen overstappen naar Bitvavo

Vanwege deze uitdagingen besluit Litebit nu om te stoppen. Het gaat Nederlandse klanten de optie bieden een Bitvavo-account aan te maken, om crypto over te zetten naar dat platform. Het platform wordt niet overgenomen door Bitvavo, maar na goedkeuring van de ACM mag het deze makkelijke overstap aanbieden.

‘Litebit garandeert dat alle tegoeden beschikbaar zijn voor klanten.’

Klanten kunnen er ook voor kiezen hun crypto te verkopen of op te nemen via het platform van Litebit zelf. Oostenrijkse en Franse klanten kunnen hun tegoeden onderbrengen bij Bitpanda. “Litebit garandeert dat alle tegoeden beschikbaar zijn voor klanten”, vertelt Arthur van Lier, COO van Litebit. “De veiligheid van klantentegoeden is altijd onze topprioriteit geweest en we willen zorgen voor een soepele en snelle overdracht van alle tegoeden voor onze klanten.”

Geleidelijke afbouw

Het bedrijf laat weten dat de organisatie geleidelijk afgebouwd gaat worden en uiteindelijk alle activiteiten beëindigt. Medewerkers krijgen een compensatie. “We zullen ervoor zorgen dat al onze medewerkers goed worden voorbereid op hun volgende stap. Niet alleen financieel, maar ook door middel van outplacementbegeleiding”, vertelt Corrien Verschuure, CFO.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten