Funding Circle wint drie AltFi Awards

Funding Circle wint drie AltFi Awards

Online kredietverstrekker Funding Circle heeft week drie awards gewonnen tijdens de uitreiking van de AltFi Awards 2017. Het Britse leenplatform won awards voor beste P2P-businessplatform van het jaar en voor beste duidelijkheid over gegevens, maar ging ook naar huis met de felbegeerde Editors’ Choice Award.

Drie awards winnen op één avond klinkt als veel, maar daarbij moet wel de kanttekening worden geplaatst dat er tijdens de AltFi Awards van afgelopen woensdag maar liefst twintig prijzen gewonnen konden worden. Maar de Editor’s Choice Award winnen is dan wel weer een mooie prestatie.

Funding Circle leent meer uit dan banken

Dat vond ook de jury van de awardshow, die het vrij verbluffend vindt dat Funding Circle meer aan het mkb uitleent dan de rest van het bankensysteem in het Verenigd Koninkrijk. “Een fantastisch succesverhaal”, zo oordeelde de jury.

Funding Circle sloot het jaar af als de grootste geldverstrekker voor kleine bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Het passeerde recent nog de grens van 5 miljard dollar aan verstrekte leningen, waarvan twintig procent in de VS werd verstrekt, en het kreeg in augustus een fikse investering van Aegon. “Een deal die volgens velen wijzen op een teken dat grotere, conventionele vastrentende beleggers zich warmlopen voor online leningen als beleggingscategorie”, aldus de jury.

Ook startte het bedrijf een grootschalige marketingcampagne om het bewustzijn van non-bancaire kredietverstrekking in de UK te vergroten, haalde het 100 miljoen dollar op en maakt het zich naar verluidt klaar voor een beursgang. “Maar misschien wel het belangrijkste: in mei vorig jaar kreeg Funding Circle toestemming om de weg vrij te maken voor de lancering van haar Innovative Finance ISA.” Dat is een nieuw belastingpakket dat Britse beleggers in staat stelt om geld uit te lenen met behulp van door FCA gereguleerde p2p-leenplatforms en rente belastingvrij te ontvangen.

In de gaten houden: LendInvest

Een andere grote prijswinnaar tijdens de Altfi Awards was LendInvest, dat werd uitgeroepen tot het alternatieve platform van het jaar, maar ook de ‘One to watch’-award kreeg. Een platform om in de gaten te houden dus!

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten