Funding Circle sluit vestiging Amsterdam

Funding Circle sluit vestiging Amsterdam

Funding Circle gaat haar vestigingen in zowel Amsterdam als Berlijn sluiten. Deze twee markten waren verantwoordelijk voor een groot deel van de bijna 96 miljoen euro verlies die het vorig jaar leed. Het crowdfundingplatform wil zich nu vooral focussen op haar thuismarkt in de UK.

In haar nieuwste jaarrapport liet Funding Circle optekenen dat de vestigingen in Nederland en Duitsland flinke verliezen lijden. “Deze twee markten vertegenwoordigen slechts 8 procent van onze totale omzet, maar tekenen ook voor ongeveer 60 procent van de aangepaste EBITDA-verliezen.”

‘We gaan alle bestaande verplichtingen nakomen’

Vanuit Londen wordt nog wel 25 man gezet op Funding Circle Nederland en Funding Circle Duitsland, maar dat zal vooral zijn om de openstaande leningen af te handelen. Woordvoerder Josy  Soussan laat aan Investeerders.nl weten: “Uiteraard doen wij er alles aan om onze klanten te ondersteunen. Wij zijn volledig toegewijd om alle bestaande verplichtingen naar onze investeerders en ondernemers na te komen zodat er zo min mogelijk verandert aan hun ervaring.”

Funding Circle zal de uitstaande activiteiten blijven uitvoeren, zodat ondernemers hun lening kunnen afbetalen en de terug- en uitbetalingen aan investeerders doorgaan.

Verlies van 95,8 miljoen euro

Het crowdfundingplatform behaalde vorig jaar een verlies van bijna 96 miljoen euro, en waarvan een groot deel dus is terug te lijden naar de vestigingen in Nederland en Duitsland. “Door Funding Circle in deze twee markten te reorganiseren, gaan we over op een efficiënter model dat kleine bedrijven in deze markten beter van dienst is, terwijl de Groep haar plannen om winstgevende groei te realiseren, kan versnellen”, zo laat het bedrijf weten in het jaarrapport.

Dirkjan

Dirkjan

Eigenaar van Eurolutions en zelf actief als business angel en belegger in vastgoed, aandelen en crowdfundingprojecten.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten