Zencap overgenomen door Funding Circle

Zencap overgenomen door Funding Circle

Funding Circle, de grootste online kredietverstrekker van Groot-Brittannië, heeft haar Duitse rivaal Zencap gekocht. Met de overname hoopt Funding Circle sterker te staan in de wereldwijde crowdfunding-business. Het zou nu de strijd moeten kunnen aangaan met de Amerikaanse marktleider Lending Club.

Beide bedrijven boden zakelijk krediet aan het mkb, en gaan nu als één partij verder. Dat is wat Samir Desai, de CEO van Funding Circle, heeft verteld. Volgens waarnemers weerspiegelde de deal het groeiende belang van crowdsourcing door nieuwe fintech-bedrijven.

Het is niet bekend hoeveel Funding Circle uiteindelijk over had voor Zencap, een bedrijf dat eigendom is van de ondernemende Samwer-broers, die met hun bedrijf Rocket Internet menig succesvolle startup kopieerde en er vervolgens zelf een succesvolle variant van op de markt bracht.

Bijzonder wat het Zencap-team heeft bereikt

“Wij willen miljoenen bedrijven van over de hele wereld helpen om het verouderde en inefficiënte bankwezen te omzeilen en ze juist geld te laten lenen van investeerders”, zo zegt Samir Desai, CEO en mede-oprichter van Funding Circle. “Deze deal is de volgende opwindende fase van die reis. We zijn enorm onder de indruk van wat het Zencap-team tot nu toe heeft bereikt. Door samen te komen, combineren we onze leidende positie in het Verenigd Koninkrijk en de VS met de diepgaande kennis die Zencap heeft van lokale markten. Zo kunnen we het eerste echte wereldwijde leningenplatform worden.”

Over Funding Circle

Funding Circle was al actief in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, maar zal door de overname nu ook actief worden in Nederland, Duitsland en Spanje. De online kredietverstrekker is naar eigen zeggen succesvol gegroeid in de laatste vijf jaar, daarbij 12.000 bedrijven helpen door ze toegang te geven tot meer dan 1,5 miljard dollar aan financiering. Zencap groeide ook hard en heeft meer dan 35 miljoen euro uitgeleend aan zo’n 520 bedrijven in de laatste anderhalf jaar.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten