Max Crowdfund

Investeerders.nl lanceert Europese site over investeringsplatforms

Investeerders.nl lanceert Europese site over investeringsplatforms

Investeerders.nl, de nieuws- en informatiewebsite voor alle soorten investeerders, krijgt een Engelstalig zusje: Investment Platforms Europe. Net als haar Nederlandse voorganger zal de website nieuws en achtergrondartikelen publiceren over laagdrempelige investeringsmogelijkheden zoals crowdfunding, peer-to-peer-leningen en vastgoed, maar dan met een focus op de Europese markt.

Investeerders.nl is onderdeel van Eurolutions, een kleine internetuitgeverij uit Utrecht, en bestaat sinds 2010. De site informeert beleggers en investeerders over interessante investeringskansen op de aandelenbeurzen, onroerend goed, startups of mkb-financieringen. Nu is daar met Investment Platforms Europe dus een Engelstalige variant bijgekomen.

‘Grote groei van Europese beleggingsplatforms’

Steeds vaker verlopen investeringen via online platforms. Het Nederlandse mkb is al een aantal jaar bekend met platforms als Geldvoorelkaar, Collin Crowdfund of Oneplanetcrowd. Maar los daarvan is de Nederlandse bank nog verreweg de grootste financierder, zowel van bedrijven als consumentenkrediet.

In het buitenland is het marktaandeel van alternatieve financieringen groter.

In het buitenland is het marktaandeel van alternatieve financieringen al veel groter, mede dankzij de opkomst van nieuwe platforms. Waar ondernemers voorheen hun suikeroom of tante Agaath lief moesten aankijken, hebben Europese startups tegenwoordig al miljarden opgehaald bij vermogende particulieren die graag investeren op equity-platforms zoals Crowdcube of Seedrs. Consumentenkrediet is in Europa al goed voor miljarden dankzij sites als Mintos en Bondora, en ook platforms voor onroerend goed, beleggingspanden en vakantiehuisjes zijn er volop in trek.

Investeren over de grens

Investeerders.nl behandelt dit soort platforms regelmatig, maar lanceert hiervoor dus nu ook een Engelstalig zusje. Ook voor Nederlandse investeerders zijn deze platforms interessant. Door spreiding kun je de risico’s van jouw investeringen beperken. Door je niet alleen op Nederlandse startups of crowdfundingkansen te richten maar ook over de grens te investeren, ontstaan er nieuwe kansen voor rendement en ben je minder afhankelijk van Nederlandse ontwikkelingen.

Tweede Europese site voor Eurolutions

Investment Platforms Europe is de tweede Engelstalige website van Eurolutions. “Met Ecommercenews.eu lanceerden wij al eens een Europees zusje voor een van onze Nederlandse sites”, legt eigenaar van Eurolutions Dirkjan Vis uit. “Die is inmiddels groter dan de Nederlandse variant, dus de verwachtingen van deze nieuwe lancering zijn hooggespannen.”

‘De verwachtingen van deze lancering zijn hooggespannen.’

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Zietuwel, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten