Collin

CrowdAboutNow heeft poule van 50.000 investeerders

CrowdAboutNow heeft poule van 50.000 investeerders

Er zijn meer dan 50.000 investeerders aangesloten bij het Nederlandse crowdfundingplatform CrowdAboutNow. De mijlpaal werd gisteren bereikt, toen er door een investeerder geld werd gestoken in de Nijmeegse brouwerij Mannenpap.

Volgens CrowdAboutNow zelf is het voor een Nederlands platform uniek te noemen dat er zoveel investeerders zich hebben ingeschreven. De afgelopen zeven jaar hebben al deze investeerders gezamenlijk in meer dan 685 ondernemingen geïnvesteerd. De brouwerij uit Nijmegen is één van de meest recente toevoegingen.

Crowdfundingplatform met grootste aantal investeerders

“We zijn het crowdfundingplatform met het grootste aantal investeerders en elke campagne brengt weer nieuwe investeerders met zich mee. We zijn er trots op dat tot nu toe maar 25 procent van de investeerders een tweede investering heeft gedaan”, zo licht algemeen directeur Mark Laagewaard toe.

‘Weten waarin je investeert is belangrijk voor ons’

Volgens hem willen mensen op CrowdAboutNow een ondernemer steunen omdat ze achter zijn of haar product of dienst staan, of omdat ze in de buurt wonen en het de ondernemer gunnen. “Weten waarin je investeert en hier achter staan is voor ons belangrijk, in tegenstelling tot crowdfunding als belegging zien waarbij een hoog rentepercentage centraal staat in plaats van het helpen van de ondernemer.”

Investeerder blijft ook na campagne betrokken

Deze uitspraak komt niet helemaal uit de lucht vallen, maar wordt bekrachtigd door een onderzoek dat CrowdAboutNow recent uitvoerde. Hieruit kwam namelijk naar voren dat bijna acht op de tien investeerders bereid is om ondernemers na de campagnes ook op een andere manier te helpen dan met een financiële investering. Zo helpen ze bij de verbouwing of worden ze vaste gast van een zaak waarin ze geïnvesteerd hebben.

Gerelateerde berichten