Investeerders crowdfunding spreiden steeds meer

Investeerders crowdfunding spreiden steeds meer

Mensen die investeren in crowdfunding doen dit beter gespreid dan twee jaar terug. Er wordt via meerdere platformen geïnvesteerd en er worden minder hoge bedragen per project belegd.

Dit blijkt uit een onderzoek van Crowdfundmarkt onder haar gebruikers. Het informatieplatform heeft een aantal van die conclusies ook vergeleken met een soortgelijk onderzoek dat het twee jaar terug liet uitvoeren.

Crowdfunders hebben nu meer ervaring

Zo blijkt dat crowdfunders het investeren steeds serieuzer aanpakken. Op dit moment heeft een investeerder in crowdfunding gemiddeld 3,2 jaar ervaring met investeren, daar waar het in 2017 nog om een gemiddelde ervaring van 2,5 jaar ging.

Meer geïnvesteerd in crowdfunding

En er ook wordt ook meer geïnvesteerd in crowdfunding. Op dit moment heeft driekwart van de investeerders een crowdfundingportefeuille van minimaal vijfduizend euro. Twee jaar terug had slechts de helft van de investeerders dit geld om te beleggen. En waar nu één op de drie investeerders een portefeuille heeft van minimaal honderd projecten, was dit in 2017 nog maar één op de vier investeerders.

Betere spreiding over crowdfundingplatforms

In vergelijking met het vorige onderzoek twee jaar geleden wordt er ook meer gespreid. Bijna de helft van de ondervraagden (45 procent om precies te zijn) investeert nu in meer dan vijf crowdfundingplatforms. Daarnaast investeert slechts 37 procent van de ondervraagden meer dan vijfhonderd euro per project. Twee jaar deed de helft dit.

Een andere conclusie uit het onderzoek is dat mensen die investeren in crowdfunding niet alleen binnen Nederland hun heil zoeken. Het blijkt dat maar liefst één op de zeven beleggers in crowdfunding ook in het buitenland investeert.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten