Kapitaal op Maat overgenomen door investeerders

Kapitaal op Maat overgenomen door investeerders

Kapitaal op Maat wordt, vijf jaar na de oprichting, overgenomen. Het Nederlandse crowdfundingplatform wordt officieel overgenomen door het zittende management en een aantal investeerders on leiding van Lambert Kassing. Tezamen willen zij Kapitaal op Maat weer “op volle kracht brengen en laten uitgroeien tot de beste crowdfunder van Nederland”.

Kapitaal Op Maat wil het crowdfundingplatform verder ontwikkelen en daarnaast het aantal projecten waarin geïnvesteerd kan worden door crowdfunders verhogen. Binnen twee jaar moet het aantal financieringsprojecten per jaar verdubbeld zijn. Dit heeft het crowdfundingplatform vandaag laten weten via haar nieuwsbrief. Het is de vraag of dat voldoende is, want andere platformen draaien nu al het dubbele van wat Kapitaal op Maat in vijf jaar heeft gerealiseerd. Er zijn heel wat sterke nieuwkomers bijgekomen.

De algemeen directeur van Kapitaal op Maat heeft 1 mei van dit jaar het platform verlaten. In augustus vorig jaar gaf hij nog aan dat het 2017 met zwarte cijfers zou afsluiten. Desondanks is duidelijk dat het platform intern haar doelstellingen niet haalt. Nieuwe investeerders moeten met een extra kapitaalinjectie het platform weer een groeispurt geven.

Meer geld voor technologie

Niet alleen zal er de komende jaren geïnvesteerd worden in de technologische mogelijkheden van het platform, maar ook in het toezicht op investeringsprojecten. Zo zal Jan Boer voorzitter worden van de Stichting Zekerheden, die namens de investeerders toeziet op de terugbetaling van de uitstaande leningen. Boer heeft als voormalig teamleider en Sr. Accountmanager van de afdeling bijzonder beheer bij de Rabobank Rotterdam zeer veel ervaring met financieel toezicht op investeringen.

Peter-Paul van Dijk, aandeelhouder en algemeen directeur Kapitaal op Maat: “We zijn zeer verheugd met deze overname, omdat we kunnen investeren in expansie in Nederland en mogelijk daarbuiten. De komende jaren zal crowdfunding steeds belangrijker worden als financieringsvorm en met deze stap kunnen we goed inspelen op die trend.”

‘Onder de indruk van hoge mate automatisering’

Ondanks dat er komende jaren veel geld wordt gestoken in het verder automatiseren van het platform lijken de nieuwe directieleden daar al redelijk tevreden mee te zijn. Zo geeft Wilbert Knol aan in het persbericht: “We zijn onder de indruk van de hoge mate van automatisering. Het platform van Kapitaal op Maat is daardoor erg schaalbaar en dat is belangrijk als je wilt groeien.”

Verder geeft hij aan dat nieuwe financieringstrajecten door de geautomatiseerde processen een erg korte doorlooptijd van enkele weken kennen. “En dat terwijl enkele maanden in de branche gebruikelijk is. Ook onze investeerders waarderen ons platform, omdat er snel en transparant gecommuniceerd kan worden over de voortgang van projecten en rentebetalingen.”

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten