Voordekunst bereikt mijlpaal van half miljoen in één maand

Voordekunst bereikt mijlpaal van half miljoen in één maand

Mei gaat bij het Nederlandse crowdfundingplatform Voordekunst de boeken in als meest succesvolle maand ooit. Afgelopen maand werd er voor meer dan 500.000 euro gedoneerd aan culturele en creatieve projecten. Hiermee is het record van vorig jaar april, toen 493.000 werd gedoneerd, verbroken.

Voordekunst bestaat al sinds 2011 maar nog nooit is in één maand tijd zoveel geld opgehaald. Met het halve miljoen van vorige maand is het totaalbedrag dat via dit crowdfundingplatform is opgehaald opgelopen tot ruim 14 miljoen euro, verspreid over 2.500 campagnes en afkomstig uit de portemonnees van bijna 145.000 donateurs.

Voordekunst richt zich, zoals de naam wellicht doet vermoeden, op de cultuursector en faciliteert crowdfunding via donaties. Het wil een zo groot mogelijk publiek verbinden met makers en kunstinstellingen om zo het draagvlak voor kunst en cultuur te vergroten. Kunstenaars en instellingen die geld willen ophalen via deze non-profitorganisatie, worden hierbij intensief begeleid door medewerkers van Voordekunst.

Slagingspercentage van 80%

Op dit moment lopen er 110 campagnes in tien verschillende disciplines. Doneren kan al vanaf tien euro en de site kent een slagingspercentage van 80 procent. Voordekunst wil de komende jaren meer inzetten op het aantrekken van nieuwe donateurs. Volgens het platform is de geefbereidheid onder donateurs nog onverminderd hoog. Velen zouden zelfs aangeven vaker of meer te willen geven als hen die vraag wordt gesteld.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten