menu

Donatieplatform Wij Zijn Sport stopt ermee

Donatieplatform Wij Zijn Sport stopt ermee

En weer is er een crowdfundingplatform dat de deuren sluit. Dit keer is het Wij Zijn Sport dat ermee ophoudt. Volgens oprichter Pelle Baas was het niet gelukt om voldoende externe financiering te vinden om de organisatie verder te ontwikkelen.

Crowdfunding-platform Wij Zijn Sport richtte zich op het financieel ondersteunen van sporters, zodat die hun doelen en dromen konden waarmaken. Het platform deed aan crowdfunding via donaties, dus het is niet zo dat gedupeerde investeerders op hun geld zitten te wachten nu het platform is gestopt. Sporters uitten hun dankbaarheid via verschillende tegenprestaties, zoals bijvoorbeeld het geven van een clinic, het maken van een persoonlijke videoboodschap of het geven van sportadvies.

Wij Zijn Sport heeft vier jaar lang bestaan en in die tijd is er 666 duizend euro opgehaald door 5468 zogeheten ‘wijzijnsporters’. Met dit geld zijn 98 projecten gerealiseerd en volgens de organisatie lag het slagingspercentage van het crowdfundingplatform op 73 procent.

Derde platform in korte tijd dat stopt

Met bijna twee derde van een miljoen dat in vier jaar tijd is opgehaald, stelde Wij Zijn Sport in de crowdfunding-wereld niet zo heel veel voor. Het platform kon zelf niet stelselmatig financiering genereren, waarmee de kleine shake-out onder crowdfundingplatformen die momenteel gaande is – zie ook het recente stoppen van Doorgaan.nl en Regiofund – misschien maar beter is ook, voor iedereen.

Reacties