menu

Crowdfundingplatform Doorgaan.nl stopt

Crowdfundingplatform Doorgaan.nl stopt

Het Nederlandse crowdfundingplatform Doorgaan.nl stopt ermee per 1 januari volgend jaar. Het initiatief van ondernemersverzekeraar De Amersfoortse  was bijna vier jaar actief, maar heeft volgens de verzekeraar nu zijn doel bereikt: laten zien dat de verzekeraar er is voor ondernemers.

In april 2014 startte De Amersfoortse met het crowdfundingplatform Doorgaan.nl, dat gericht was op ondernemers die kapitaal nodig hadden. Op de site kwamen projecten te staan met een maximaal doel van 2 miljoen euro, waarbij de ondernemer dertig tot zestig dagen de tijd krijgt om zijn of haar doel te bereiken.

Typerend aan Doorgaan.nl was dat het aantal likes en shares op Facebook bepaalde welke leningen De Amersfoortse zou verstrekken. Hoe meer likes en shares, hoe meer de verzekeraar in het idee zou investeren.

Doorgaan.nl heeft echter zijn doel bereikt, zo stelt De Amersfoortse nu. Het crowdfundingplatform werd destijds namelijk gelanceerd als campagne om te laten zien dat de verzekeraar er is voor ondernemers. In de bijna vier jaar tijd dat de website actief was, heeft het bijna 70 ondernemers geholpen en is er via het platform meer dan 2 miljoen euro aan financiering verstrekt.

Succesvolle crowdfundingprojecten

Ondernemers die op zoek zijn naar geld zullen op zoek moeten naar een alternatief crowdfunding-platform. Projecten die nu nog lopen op Doorgaan.nl, of waarmee de website momenteel nog in gesprek is, zullen voor 2018 worden afgerond. Op dit moment staat alleen nog het project ‘Varkenshoff – Het beste van boer en natuur’ open. De andere projecten hebben het niet gehaald of zijn succesvol gefund. Daaronder vallen een verpakkingsvrije winkel, een sociale schoenenfabriek, de reis-app Breakzy en de Pizzaplaats.

Weer richten op duurzame inzetbaarheid

Aangezien crowdfunding nooit een kernactiviteit was van ASR, wil De Amersfoortse zich nu weer meer richten op het thema duurzame inzetbaarheid, waarbij het ondernemers zal gaan steunen. Ook wil de verzekeraar meer investeren in dienstverlening op het gebied van preventie en re-integratie.

Reacties