CrowdedHero start activiteiten in Europa

CrowdedHero start activiteiten in Europa

De Europese crowdfundmarkt is een platform rijker. Onlangs lanceerde het nieuwe platform CrowdedHero. Het in Letland gevestigde bedrijf biedt investeringsmogelijkheden in bedrijven met een vooruitzicht op een exit binnen vijf jaar.

Crowdfunding-platforms zijn volop in ontwikkeling binnen Europa. Volgens de oprichters van het nieuwe platform CrowdedHero hebben snelgroeiende bedrijven in de Baltische staten en andere snelgroeiende landen binnen de EU geen toegang tot equity-crowdfunding. Daarnaast is de financiële drempel voor mensen die willen investeren vaak te hoog.

Minimuminvestering €100

De investeringsmogelijkheden op het platform komen nu voornamelijk uit Baltische staten, maar bedrijven uit andere Europese landen kunnen zich ook aanmelden. Het platform werkt met minimuminvesteringen van 100 euro.

‘Projecten zijn geselecteerd na een analyse op o.a. groeipotentieel.’

De gepubliceerde projecten zijn geselecteerd na een analyse van de financiële en juridische aspecten van het bedrijf, evenals het groeipotentieel. Investeerders hebben een vooruitzicht op regelmatige dividenduitkeringen en een exit binnen vijf jaar.

Deskundigenpool

“Wij denken dat dit een geweldige kans is voor bedrijven om een nieuwe groeifase te starten. Door zich aan te sluiten bij de CrowdedHero-community trekken bedrijven niet alleen fondsen aan, maar vergaren ze ook nieuwe kennis van onze experts”, vertelt Jānis Blaževičs, CEO van CrowdedHero.

‘Het vergroten van de kennisbasis helpt bedrijfseigenaren verdere groei te bereiken.’

Het platform heeft een deskundigenpool van plaatselijke en internationale professionals op het gebied van financiën en investeringen. “Het vergroten van hun kennisbasis zal bedrijfseigenaren helpen betere, weloverwogen beslissingen te nemen om de verdere groei van het bedrijf veilig te stellen.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten