DuurzaamInvesteren.nl faciliteert 200 miljoen euro aan financiering

DuurzaamInvesteren.nl faciliteert 200 miljoen euro aan financiering

Crowdfunding-platform DuurzaamInvesteren.nl doorbreekt de mijlpaal van 200 miljoen euro aan verstrekte financiering. Hiermee werden 160 projecten gerealiseerd. Het gaat hierbij zowel om duurzame projectfinancieringen als bedrijfsfinancieringen.

DuurzaamInvesteren.nl is in 2014 opgericht en heeft als missie de duurzame energietransitie in ons land te versnellen. In de afgelopen acht jaar lanceerde het 160 projecten voor in totaal 200 miljoen euro. Met een gemiddelde van 1,25 miljoen euro per project richt het platform zich op de grotere crowdfunding-campagnes, waarbij projecten van meerdere miljoenen geen uitzondering zijn.

‘Steeds meer interesse vanuit andere sectoren’

Waar de focus eerst lag op de zonne- en windenergiesector, ziet DuurzaamInvesteren.nl de interesse vanuit andere sectoren ook toenemen. “Vooral projecten in duurzaam vervoer, energieopslag en duurzame innovaties op het gebied van voedsel winnen terrein”, zegt algemeen directeur Enrique Aparicio Torres.

Zo signaleert het platform een toenemende financieringsvraag voor onder meer duurzame biomassa, laadpalen en batterijen. “Dit geeft niet alleen ondernemers die gebruikmaken van ons platform een kans, het zorgt ook voor een positieve maatschappelijke impact. Dankzij onze investeerders wordt er steeds meer verduurzaming mogelijk.”

‘Eerste kwartaal ruim 16 miljoen euro opgehaald’

Naast de mijlpaal kijkt DuurzaamInvesteren.nl terug op een succesvol 2021. In het afgelopen jaar haalde het crowdfunding-platform ruim 77 miljoen euro op, voor 44 projecten. Sommige bedrijven plaatsten meerdere projecten. Ook 2022 ging lekker van start. In het eerste kwartaal haalden 11 projecten 16,3 miljoen euro op.

Het platform werkt met minimuminvesteringen, die beginnen bij 500 euro. Het gemiddelde rendement ligt op 4,1 procent. “We hebben onlangs de campagne voor Stichting Dynamische Landbouw afgerond. Zij haalden 2,9 miljoen euro op tegen een rentepercentage van 1,23 procent. Die campagne heeft vooral een maatschappelijke waarde”, vertelt Torres.

Duurzame toekomst steeds dichterbij.

Een mijlpaal is een mooi moment om stil te staan bij wat er is bereikt, maar ook om vooruit te kijken. Hoewel Torres de interesse in duurzame investeringsmogelijkheden ziet toenemen, wil hij geen uitspraken doen over zijn verwachtingen voor 2022. “Een duurzame toekomst komt in ieder geval steeds dichterbij.”

Linda

Linda

Linda werkt sinds 2015 bij Zietuwel, het bedrijf achter investeerders.nl. Hier houdt ze zich hoofdzakelijk bezig met interviews, events en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten