CrowdAboutNow runt recordcampagne met Freedom

CrowdAboutNow runt recordcampagne met Freedom

CrowdAboutNow heeft de grootste campagne ooit achter de rug. Internetprovider Freedom wist via het crowdfundingplatform 4 miljoen euro op te halen. Dit geld werd bij elkaar gebracht door iets meer dan 18 duizend investeerders.

Om precies te zijn ging het om 1816 investeerders. Zij staken via crowdfunding gemiddeld 2.202 euro in de alles-in-1-provider, waardoor het eindbedrag nu op 4 miljoen euro ligt.

Freedom volgt Freedom op

Qua recordcampagnes op CrowdAboutNow volgt Freedom met dit bedrag zichzelf op, want de vorige campagne van de internetprovider, toen gevoerd onder de campagnenaam Plan B, staat met 2,5 miljoen euro op de tweede plek. Een derde plek is voor MoonBack, dat onder de naam Beterboeken campagne voerde en 2 miljoen euro wist op te halen.

Eerder haalde Freedom 2,5 miljoen euro op via CrowdAboutNow.

Aandelencampagne

De crowdfundingcampagne van Freedom betreft een aandelencampagne. Hierbij geeft de internetprovider in ruil voor een investering aandelen uit. Als investeerder word je dus mede-eigenaar van de onderneming. Tegenover Investeerders.nl vertelt Hilde Nugteren van CrowdAboutNow dat een campagne van dit formaat best wat tijd en moeite heeft gekost.

“Bij CrowdAboutNow kun je certificaten op aandelen uitgeven, hier is een STAK (Stichting Administratie Kantoor) voor nodig. Vaak dient deze door ondernemers samen met een notaris nog opgericht en ingericht te worden. En dat kost veel tijd, want hierin leg je afspraken vast die voor jaren gelden”, zo legt ze uit. “Wij zijn nauw betrokken in dit traject, wij weten wat er nodig is, dus wij begeleiden ondernemers in dat traject.”

Lokale mkb’s, maar ook missiegedreven bedrijven

CrowdAboutNow financiert eigenlijk vooral lokale mkb’ers, maar volgens Hilde sluiten missiegedreven bedrijven zoals Freedom ook goed aan bij de visie van het crowdfundingplatform. “Vooral omdat onafhankelijkheid, zoals een eigen koers kunnen varen, bij de missie kunnen blijven zonder inspraak van groot aandeelhouders, voor deze bedrijven een belangrijke rol speelt. Dit zie je goed terug in de campagne van zowel Freedom Internet als Moonback.”

We willen dit jaar meer dan 200 ondernemers financieren.

CrowdAboutNow groeit goed door

Hilde vertelt verder aan Investeerders.nl dat het goed gaat met CrowdAboutNow. “We groeien de afgelopen jaren goed door. Onze ambitie is om dit jaar meer dan tweehonderd ondernemers te financieren, ongeacht de hoogte van de financiering”, zo zegt ze.

“Met een groeiend aantal ondernemers dat via CrowdAboutNow heeft gefinancierd kunnen we impact maken. Onze missie is om zoveel mogelijk lokale en missiegedreven ondernemers te kunnen laten ondernemen onafhankelijk van banken, grootaandeelhouders en investeringsmaatschappijen.”

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten