Collin

Crowdfunding in Frankrijk groeit met 40%

Crowdfunding in Frankrijk groeit met 40%

Op de crowdfunding-platforms in Frankrijk is vorig jaar 234 miljoen euro opgehaald, een stijging van 40 procent ten opzichte van de situatie in 2015. In de gehele alternatieve financieringsindustrie in het land werd 668 miljoen euro opgehaald, een stijging van 112 procent.

Het is altijd lastig om te bepalen wat nou precies wordt gezien als crowdfunding. In het begin was de term vrij eenduidig: funding door de crowd. Oftewel, een groep mensen financiert een project. Maar door de populariteit van crowdfunding zijn er diverse financieringsmodellen ontstaan en sommigen worden gezien als crowdfunding, terwijl anderen weer onder andere definities vallen.

Verschillende vormen van crowdfunding

De Franse crowdfunding-associatie Financement Participatif France heeft voor de derde keer een barometer gepresenteerd met daarin de cijfers van alternatieve financiering in Frankrijk. Crowdfunding valt hierbij op te delen in drie subcategorieƫn. Zo groeide donatie- en beloning-gebaseerde crowdfunding met 37 procent naar 69 miljoen euro. schuldfinanciering en crowdlending groeide met 46 procent naar 97 miljoen euro, terwijl equity-crowdfunding met 36 procent toenam om uit te komen op 69 miljoen euro.

Crowdfunding in Frankrijk

Gerelateerde berichten