Distingo Bank review

8

(onze review)

Distingo Bank is een online spaarbank uit Frankrijk. Het is een onderdeel van PSA Bank. Ze bieden spaarproducten zoals spaarrekeningen en termijndeposito’s. In de laatste reviews van Investeerders.nl krijgt het een 8: Distingo Bank biedt goede rentetarieven. Vanuit Nederland kun je er eenvoudig sparen via Raisin.

Inhoud:

Wie is Distingo Bank?

Distingo Bank reviewDistingo Bank is een onderdeel van PSA Bank, dat weer valt onder de Stellantis Group. Die is actief in de autosector voor merken als Peugeot, Citroën, Opel of FIAT. Met de spaarproducten van deze bank financiert het eigen producten, zoals auto-financieringen en -verzekeringen.

DISTINGO Bank biedt digitale spaaroplossingen tegen concurrerende tarieven. In Frankrijk biedt het zowel spaarrekeningen, waarbij je op elk moment toegang hebt tot je spaargeld, als spaardeposito’s waarbij je het geld een bepaalde periode vastzet.

Hoe open ik een rekening bij Distingo Bank?

Als Nederlandse particulier kun je een rekening openen via Raisin.nl. Dat gaat volledig online. Zie ook onze Raisin Bank-review. Via de site van Distingo Bank zelf kunnen alleen mensen met de Franse nationaliteit een spaarrekening of deposito openen.

Beste direct opneembare spaarrekening (3,35 procent rente per jaar): Santander België. Beste spaardepositos (1 tot 3 jaar 3,6 procent rente per jaar): Banca Progetto (Italië via Raisin.nl).

Wat gebeurt er met mijn geld?

Distingo Bank is een dochteronderneming van Stellantis Group, een Franse organisatie die actief is in de autowereld. Die geeft aan dat het spaargeld gebruikt wordt voor de financiering van voertuigen of verzekeringen van de Stellantis-groep voor particulieren in Frankrijk.

Met het geld biedt het leningen aan particulieren voor het kopen van een auto van merken die in Frankrijk worden gedistribueerd door de Stellantis Group, zoals Peugeot, Citroën, Opel, DS of FIAT. Daarnaast financiert het hiermee bijvoorbeeld de reserveonderdelen voor het netwerk van verkooppunten.

Naar eigen zeggen had het eind 2022 hiermee al 212.529 nieuwe voertuigen gefinancierd in Frankrijk. Distingo Bank werkt samen met Planète Urgence: Voor elke geopende spaarrekening doneert het 2 euro aan deze organisatie voor bosbescherming.

Welke voorwaarden gelden er?

Zelf biedt Distingo Bank alleen spaarrekeningen aan Franse spaarders. Via Raisin kun je er ook als Nederlandse particuliere spaarder een rekening openen. Daarbij gelden soepele voorwaarden:

  • Valuta: euro
  • Rentetarief: variabel
  • Bijschrijving rente: per kwartaal.
  • Minimale inleg: 1 euro
  • Maximale inleg: 100.000 euro.
  • Storten en opnemen: onbeperkt, wanneer je wilt.
  • Bronbelasting: geen. Je bent automatisch vrijgesteld.

Welke rente biedt deze bank?

Via Distingo Bank zelf kunnen alleen Franse spaarders een rekening openen. Via de Duitse Raisin Bank kun je er als Nederlander wél een spaarrekening openen. Daarbij is de variabele rente op een direct opeisbare spaarrekening bij Distingo Bank, op het moment van schrijven van dit artikel, 3,26 procent per jaar.

Distingo Bank biedt ook termijndeposito’s met vaste rentetarieven. Momenteel zijn er bij Raisin andere banken die daarbij betere rentes aanbieden.

Beste direct opneembare spaarrekening (3,35 procent rente per jaar): Santander België. Beste spaardepositos (1 tot 3 jaar 3,6 procent rente per jaar): Banca Progetto (Italië via Raisin.nl).

online spaarrekening openen in het buitenland.

Hoe betrouwbaar is Distingo Bank?

Het is een dochteronderneming van Stellantis Group. Een beursgenoteerd bedrijf met in 2023 een omzet van 189,5 miljard euro. Distingo Bank is een volledig erkende bank in Frankrijk en valt onder het depositogarantiestelsel van 100.000 euro per spaarder.

Raisin.nl, als tussenpartij, opent op jouw naam een rekening bij de bank. Bij problemen bij Raisin kan het zijn dat je (tijdelijk) niet bij je account kunt, maar die staat volledig op jouw naam.

Onze reviewscore: 8

In onze review krijgt de spaarrekening van Distingo Bank een 8. Wij werken daarbij zelf via het platform van Raisin, aangezien de bank zelf alleen Franse particulieren toelaat. Daarmee is het momenteel een van onze voorkeurplatforms voor spaargeld. Voor deposito-sparen zijn er momenteel betere keuzes.

Distingo Bank is een betrouwbare Europese bank die valt onder het depositogarantiestelsel. De bank bestaat sinds 2013 en met haar variabele rentes biedt het regelmatig de beste rentetarieven in Europa.