Santander spaarrekening

9

(onze review)

Santander Bank is actief in Nederland en België met spaarproducten zoals spaarrekeningen en termijndeposito’s. In onze laatste review krijgt de spaarrekening een 9: Santander biedt hierop goede rentetarieven, is flexibel en betrouwbaar.

Inhoud:

Wie is Santander?

Santander spaarrekening reviewSantander is een grote bankgroep, onder Spaans recht. De bank biedt financiële diensten zoals leningen, spaarrekeningen en verzekeringen aan klanten over de hele wereld. Sinds 1992 is het bedrijf actief in België. Deze Belgische tak, Santander Consumer Bank, biedt sinds 2023 in Nederland spaarproducten, zoals vrij opneembaar spaargeld en termijndeposito’s, tegen aantrekkelijke rentetarieven en voorwaarden.

Rente en voorwaarden

Nederlandse particulieren kunnen via Santander een spaarrekening openen. Je moet hiervoor 18 jaar of ouder zijn en fiscaal inwoner van Nederland zijn met een geldig Nederlands identiteitsbewijs. Verder moet je al een Nederlandse bankrekening en mobiel telefoonnummer hebben.

Op het moment van schrijven biedt Santander 3,35 procent rente op een spaarrekening met variabele rente. Bij een wijziging in deze rente krijg je 3 dagen van tevoren hier een bericht over. Rente wordt na elke maand bijgeschreven. Op een spaardeposito biedt de bank momenteel een vaste rente van 3,3 procent bij een looptijd van één jaar, en 2,5 procent bij een looptijd van vier jaar.

Beste direct opneembare spaarrekening (3,35 procent rente per jaar): Santander België. Beste spaardepositos (1 tot 3 jaar 3,6 procent rente per jaar): Banca Progetto (Italië via Raisin.nl).

Rekening openen bij Santander consumer bank

Een spaarrekening openen bij Santander

Via Santander Consumer Bank kun je een eigen, of een gezamenlijke spaarrekening openen. Daarna moet je enkele algemene voorwaarden accepteren. Deze moet je eerst openen en doorscrollen voordat je ze kunt accepteren. Vervolgens moet je jouw identiteit verifiëren.

Het liefst doet Santander dat via de mobiele telefoon. Het proces is gelukkig volledig in het Nederlands en zonder servicemedewerker. Het maakt wel gebruik van de camera van je mobiele telefoon.

Verificatie via mobiele camera.

Verificatie via je mobiel

Opvallend is dat dat de instructies op je mobiel ook mondeling (in het Nederlands!) worden verteld, voor als je de instructies niet kunt of wilt lezen. Zo moet je bijvoorbeeld in de camera kijken, en daarna ook breed glimlachen (en ja, dat ziet er voor jou waarschijnlijk wat gek uit).

Nadat je aanvraag is gelukt krijg je een contract ter bevestiging. Daarnaast krijg je een e-mail waarmee je een online account kunt openen en zelf een wachtwoord kunt maken. Santander verifieert in de tussentijd je gegevens. Dit kan maximaal 48 uur duren, maar bij ons was dit vrijwel direct na de aanvraag gebeurd.

Contract ondertekenen voor je rekening

Geld overmaken naar je rekening

Zodra dit is gelukt kun je een bedrag naar je spaarrekening overmaken. Hiervoor ontvang je weer eerst een e-mail, waarin de instructies staan. Je krijgt dan een IBAN-nummer dat je zelf bij je referentiebank invoert om daar handmatig een betaling over te boeken.

Bij ons duurde het even voor deze e-mail binnenkwam, waardoor we de rekening niet direct na onze aanvraag konden activeren. Het verwerken van je eerste betaling kan 72 uur duren, wat bij ons een goede inschatting bleek. Nadat deze is verwerkt is de rekening helemaal actief.

Zodra je rekening actief is heb je een online account. Een volgende overboeking kan naar hetzelfde IBAN-nummer. In je account zie je je jouw saldo, open je extra spaarrekeningen of deposito’s en boek je geld terugboeken.

Beoordeling bankrekening kan 72 uur duren.

Hoe betrouwbaar is Santander?

Opgericht in 1857, is het een van de grootste banken in Europa en heeft het een sterke aanwezigheid in Latijns-Amerika. Het heeft ongeveer 148 miljoen klanten, meer dan 10.000 kantoren wereldwijd en ongeveer 190.000 medewerkers.

Santander Consumer Bank is de Belgische tak van Santander Consumer Finance. Deze valt volledig onder het Europese depositogarantiestelsel. Als het niet meer aan de verplichtingen kan voldoen, dan krijg je tot 100.000 euro per persoon en per bank terug van een overheid of een daarvoor aangewezen instantie.

Onze Santander review-score: 9

In onze review beoordelen wij de spaarrekening van Santander met een 9. Daarmee is het een van onze voorkeurplatforms voor vrij opneembaar spaargeld. Voor deposito-sparen zijn er momenteel betere keuzes.

Santander Consumer Bank is een betrouwbare partij en het openen van een spaarrekening was eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Alles verloopt in het Nederlands en de rente die de bank biedt behoort momenteel tot de top in Europa.